Palace on Suomen gastronomian lippulaiva, temppeli ja kirkkovene. Ravintola on perustettu Helsingin Olympialaisiin vuonna 1952 ja se sai Suomen ensimmäisen Michelin-tähden vuonna 1987. Tähtijahti oli sisäänkirjoitettuna myös uuden Palacen perustamiskirjaan, kun keittiöpäällikkö Eero Vottonen ryhtyi viemään tavoitetta maaliin isolla sydämellä vuonna 2017.

Nyt Palace on Suomen ainoa kahden tähden ravintola. Koska Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa on kolmen tähden ravintolat, Vottosen kilpailuhenkisyyden tietäen kolmanteen tähteen pyritään. Jännittäminen on hellittänyt ja energisyys näkyy pilkkeenä silmäkulmassa. Tekemisen ilo ja pedanttius näkyvät joka hetkessä, joten mahdottomasta voi tulla mahdollista.

Vottosen edestä johtama nuori kokkitiimi lähtee tasapainoisen ja täydellisen kokonaisuuden luomisesta. Jokainen detalji on harkittu ja toteutettu täydellisesti. Kaikesta huokuu vieraanvaraisuus elegantisti ja ihmisläheisesti. Makumaailma etenee kohti harkittuja etappeja, jotka ovat koettavissa makuprofiilien ja rakenteiden kautta, jotka liitetään annoksissa toisiinsa pelkistetyn visuaalisuuden avulla. Tuloksena annokset ovat silmiä hivelevän kauniita, kuin taideteoksia.

Eero Vottonen on viehättynyt japanilaisesta makumaailmasta. Hän suosii pohjatekniikkana klassista ranskalaista keittotaitoa, johon miksataan lisäksi viittauksia Espanjaan ja Italiaan. Pohjoismaista tulee etikkatasapainoilua sekä tummia, palaneita ja savuisia sävyjä. Näistä kootaan kokonaisuus, jossa on täyteläisyyttä, umamia, rasvaisuutta ja mm. happojen makuja – ja lopulta myös suomalaisuutta.

Annosten estetiikassa kättelevät pohjoismainen niukismi ja japonismi, jotka löivät edellisen kerran kättä 1900-luvun alussa, jolloin taiteilijat, kirjailijat ja filosofit saivat vaikutteita Japanista. Nyt on kokkien vuoro. Kuitenkin maku on Palacessa tärkeintä – raaka-aineen ominaislaadun nostaminen huippuunsa tarkoittaa myös laadun korostumista.

Kuva Anders Husa & Kaitlin Orr / My Helsinki.

Ravintolatilan harmoninen kauneus ja valo sekä Helsingin Eteläsatamaan avautuva, upea näköala ihastuttavat. Palvelu, johon myös keittiö kokkeineen osallistuu, on mutkatonta mutta arvokasta. Myös loistavan palvelun osalta kokemus on piirun tarkasti suunniteltu, mutta silti kaikki peilautuu asiakkaasta.

Palacessa asiakas voi tuntea itsensä huomioiduksi ja tärkeäksi. Palvelu on pienine yksityiskohtineen ihailtavan taidokasta ja välittävää.

Palace on lähimpänä täydellisyyttä, minkä Suomessa voi kokea, joten asiakas voi lakata ottamasta itseään liian tosissaan ja antaa illan viedä.

HUOM! Palace saavutti ykkössijan Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksessä nyt viidennen kerran peräkkäin. Lisäksi Palace voitti kategorian Paras Palvelu.

Äänestäjiltä
”Perustamisestaan lähtien kunnianhimoisin ja innovatiivisin keittiö. Maailmanluokan osaamista keittiössä ja salissa. Jatkuva kehittäminen sekä täydellisyyden tavoitteleminen kannustavat kanssaravintolat nostamaan Suomen gastronomian huipulle. Ihana miljöö vaan syödä ja meditoida. Suomen ehdoton primus inter pares.”

Kuvat: Palace, Financier Group / NoHo Partners. Anders Husa & Kaitlin Orr / My Helsinki.

Palace
Eteläranta 10, 00130 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments