Havumetsien kätköistä on noussut Suomen 50 parhaan listalle monta upeaa ravintolaa, joissa yhdistyvät hulppeat maisemat, ympäröivä luonto, lähellä kasvatettujen ja villinä kasvavien raaka-aineiden voima sekä tinkimätön omistautuminen omalle tekemiselle. Etelä-Savon Rantasalmen takametsissä sijaitseva Solitary ei tee tässä poikkeusta.

Solitary on valtamerten tyrskyissä marinoituneen savolaisranskalaisen Remi Trémouillen innovatiivisuuden ja intohimojen tulos, joka on puolentoista vuoden aukiolonsa aikana ehtinyt herättää ihastusta ja kiinnostusta yli maakuntarajojen.

Rantasalmella koulunsa käyneen ja Savonlinnassa kokiksi opiskelleen Trémouillen tie vei Farangin, Olon ja Jordin kautta Balille ja sieltä Australiaan John Nilandin ja Clayton Wellsin ravintoloihin. Rantasalmen Järvisydämen Markus Heiskanen houkutteli Trémouillen takaisin kotiseudulle, ensiksi Savonlinnaan ja sitten Järvisydämen viereen rakennettuun Kuru Resortiin.

Solitaryn keittiö elää vuodenaikojen mukaan. Kuuden ruokalajin päivällisellä on tarjolla, mitä luonto kulloinkin tarjoaa. Kalastaja tuo kalat keittiön takaovelle. Yrtit, marjat ja sienet poimitaan suoraan luonnosta. Paikalliset tuottajat antavat ylpeinä parhaat raaka-aineensa oman kylän pojan ravintolalle ensimmäisenä.

Ravintolan kokki Samuli Kuronen hommasi itselleen haulikon ja aseenkantoluvan. Sen jälkeen menulle ilmestyi perinteisen riistan rinnalle rusakkoa ja räkättirastasta, joka on Ranskassa syntyneen Trémouillen synnyinseudulla suurta herkkua.

Solitaryssa on 40 asiakaspaikkaa. Kuru Resortin alue on tarkoitettu vain aikuisille, joten ravintolakin palvelee vain täysi-ikäisiä vieraita. Kattaukset ovat tunnin välein, jolloin sisään otetaan vain osa asiakkaita kerrallaan. Korkealla mäellä sijaitsevan ravintolan suuret lasiseinät antavat suoraan ilta-aurinkoon ja savolaiseen luonnonmaisemaan.

Kuva Andres Teiss.

Äänestäjiltä

”Piilotettu timantti tarjoaa hienoja elämyksiä keskellä Saimaan lumoavaa luontoa. Konsepti on ainutlaatuinen yhdistelmä paikallisia raaka-aineita, luovuutta ja kansainvälisen tason osaamista. Ruoassa näkyy ja maistuu pieteetti, käsityö ja villi mielikuvitus sekä yllätyksellisyys. Parasta, mitä Itä-Suomen ravintolaskenessä on tapahtunut vuosiin.”

Solitary
Kuru Resort, Kuruntie 22, 58900 Rantasalmi
Verkossa

 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments