Janne Keskevaari, joka muistetaan kuuden vuoden rupeamasta misukka-Grönissä, on toteuttanut oman haaveensa. Tuloksena avautui matalan kynnyksen korttelibistro ravintola3o5 tilassa, jossa sijaitsi aiemmin edes mennyt Silvoplee. Kaikesta näkee, että paikka on ollut Jannella pitkään haaveena. Palo on koko tiimillä kova.

Helsingin Hakaniemen ravintolakeskittymää vahvistava 305 jakautuu kortteliravintolaan, baariin ja Chef’s Table -osioon. Lupaus on vahvat maut ja klassikoilla ja herkullisilla yhdistelmillä leikkiminen. 305 manifestoi, että se tarjoaa kaupungin edullisimman viiden ruokalajin menun. Kaikkea saa tietenkin yksittäisinäkin annoksina. Lista päivittyy kahden kuukauden sykleissä ja sesongit ohjaavat. Samoin maku ja luonnollisuus.

Myös viinit edustavat vanhan maailman klassisuutta, mutta luomu- ja biodynaamiset tuovat linjaan yllätyksiä.

Cocktail-baari tarjoaa klassikoita talon mentaliteetilla ja sesongit maistuvat cocktaileissa, joista vastaa Jesse Teerenmaa. Asiakas on siten jännän äärellä.

Mukana Kolmenollavitosessa ovat lisäksi Katajanokan klassikon, Wellamon haltuun ottanut keittiömestari Dani Hänninen ja kumppanit Jesse TeerenmaaAtte PuolakkaTuro KotajärviJun Kondo ja Timo Aalto, jotka ovat myös tekijäryhmä The Bull & The Firm -ravintolassa sekä The Firm -cocktailbaarissa.

Tila on reippaasti isompi kuin porukan aiemmat ravintolat. Mutta Keskevaari ja Hänninen ovat ideoineet konseptia jo pitkään ennen kuin tila löytyi. Osaan ravintolaa ei oteta pöytävarauksia, joten teoriassa Ex tempore -asiakkaillekin on tilaa. Myös baarin puolella on purtavaa.

Kolmenollavitosessa on ns. aito ja autenttinen palvelu, josta et koskaan voi tietää, mitä seuraavaksi sanotaan tai kommentoidaan. Manuaalit on siis heitetty nurkkaan ja persoonallisuus saa loistaa. Niin metsä vastaa, kun sinne huutaa.

Vielä nimestä 305: talo, jossa ravintola sijaitsee, on Helsingin tontilla numero 305. Kun nimi on muodossa 3o5, se viitannee 3 ja 5 ruokalajin menuihin.

HUOM! Ravintola3o5 voitti kategorian Paras Tulokas. (Yhteistyökumppani on pöytävarausjärjestelmä Quandoo).

Kuva 3o5.

Äänestäjiltä
”Hyvä ruoka ja osaava, mutta superrento palvelu kruunaa kokemuksen. Menee heittämällä uudeksi suosikiksi. Maukasta ”mummolaruokaa”, joka ei jätä kylmäksi eikä ole liian monimutkaista. Moderni, kiva kuppila, jossa asiakaskuntakin on mukavan vaihtelevaa. Stadin paras tulokas.”

ravintola 305
Toinen linja 3, 00530 Helsinki
Verkossa 

CategoriesYleinen

Facebook Comments