Suomalaisen ravintolahistorian ylpeys, Savoy on ollut olemassa jo niin kauan (86 vuotta), että sen klassisuus on pyörähtänyt akselinsa ympäri täyden kierroksen. Uudistetun Savoyn taustalla on suuri lupaus noususta maailmanluokan ravintolaksi ja tällä tiellä edetään.

Savoyn Chef Patron on Lontoossa ja Pariisissa kolmen Michelin-tähden keittiöitä johtanut Helena Puolakka, joka ohjaa keittiötä pohjoismaiseen suuntaan ripauksella venäläisyyttä. Myös salityöskentely on Puolakan johtama. Palvelua kuvaillaan kaupungin parhaimmaksi, samoin ilmapiiriä, jota vuosikymmenten maine velvoittaa, vaikka läpi keittiön ja salin on tapahtunut nuorennusleikkaus. Nyt myös ruoka vastaa palvelukokemusta. Annokset ovat omaäänisiä taideteoksia ja maut ovat leveitä ja rohkeita.

Helsingin Espan puiston puiden latvojen yläpuolella sijaitseva Savoy ei ole klassikko vain ruoan takia, vaan se on myös arkkitehtuuri-instituutio Alvar ja Aino Aallon suunnitteleman, kulttuurihistoriallisen interiöörin takia. Ravintolasalin ja terassin täydellisyyttä hipova, Aaltojen henkeä toteuttanut remontti loi design- ja gastronäyttämön, jossa lupaukset on mahdollista lunastaa.

Sommelier Aleksi Mehtosen laatima viinilista ei jätä klassikkojen ystävää kylmäksi.

Savoy on instituutio, josta koko Suomi voi olla ylpeä, ja jossa oletettavasti Aino ja Alvar Aaltokin viihtyisivät.

Savoyn juhlakerros, eli 7:nnen kerroksen kokous- ja kabinettitilat ovat myös saaneet yläkerran freesausta vastaavan ilmeen, ja ovat nyt iskussa monenlaisiin tilaisuuksiin kokouksista juhliin. Savoylaiset itse puhuvat Private Dining -kerroksesta vastapainona yläkerran ravintolan julkiselle tilalle. Menu ja viinit ovat samoja.

Lisäksi Savoy on avannut rakennuksen kivijalkaan spin-off -kylkiäisen, eli ranskalaishenkisen Café Savoyn, joka on ollut menestys avaamisestaan lähtien. Chef Patron Helena Puolakka vastaa myös Café Savoyn toiminnasta.

Äänestäjiltä
Ajaton klassikko, joka koko ajan haastaa itseään ja uudistuu. Maut ovat niin hyviä, että itkettää! Keittiötiimi on huikea, sankareita kaikki! On aina huomaavainen palvelu. Ikinä ei ole kiireen tuntua. Loistava viinikellari. On harvinainen taito osata käyttää historian tuomaa arvokkuutta näin tyylikkäästi hyväksi.”

Kuva: Savoy, Financier Group.

Savoy
Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments