6

6 Luovuus kukkii kaaoksesta, Helsinki

Luovuus kukkii kaaoksesta on Helsingin jännittävimpiä ravintoloita epäsovinnaisuudessaan. Eikä vain salissa patsastelevan, täytetyn maskottimäyrän takia.
Kaverusten, Samu Räsäsen ja Rico Aaltosen pieni ja lämminhenkinen ravintola poikkeaa kokkivetoisista paikoista siinä, että vaikka ruoka on taidokasta, niin nyt isännöidään sali edellä.

LKK on ite-estetiikkaa alusta lähtien. Koska mukana ei ole sijoittajia, kaikki on hartiapankkimeininkiä: ite-remppa, kalusteet ovat kierrätettyjä ja pään sisällä on tilaa tehdä omaa ite-juttua kokonaisvaltaisesti. Tunnelma on sirkeä, palvelu maagista, interiööri on vinksahtanut, taustamusiikki on kekseliästä – usein yhden artistin tai bändin ns. konseptilevy vinyylien kultakaudelta.

LKK:n päivittäin vaihtuva lista on lyhyt. Erikoisuutena on kalojen raakakypsytyskaappi, ja siksi kalat ja merenelävät tarjotaan joko raakana tai raakakypsytettynä. Lihaa ja kasviksia Fiiliksellä on yhtä suuri merkitys kuin raaka-aineiden laadulla, saatavuudella tai sesongeilla. Listasta on mahdollista poimia yksi annos tai neljän ruokalajin setti lajityypin standardia alempaan hintaan. Kekseliäät viinit saa laseittain.

Ravintoloitsijoiden tausta on salityössä Turun ja Helsingin valonkantajaravintoloissa, ei kuitenkaan keittiössä kuten olemme tottuneet kokkivetoisista paikoista. LKK on törmäytys kotimaisen brutal bistron -tilaperinnettä ja ruokaa uudistavaa neobistroa. Ravintoloitsijat itse puhuvat matalan kynnyksen kansanravintolasta.

Ravintolan nimi Luovuus kukkii kaaoksesta kuvastaa ravintolan filosofiaa siitä, että luovuus syntyy usein epätodennäköisissä olosuhteissa ja että kauneutta voi löytää sekasorrosta.

HUOM! Lisäksi Luovuus kukkii kaaoksesta saavutti ylivoimaisesti kategoriavoiton sarjassa Paras Innovatiivinen ravintola. Kategorian yhteistyökumppani on Wihuri Metro-tukku.

Äänestäjiltä
Täysin poikkeava miljöön, palvelun, musiikin ja kekseliään ruoan elämyskokonaisuus. Vierailu on kaikkea huvipuiston, sirkuksen ja taidenäyttelyn väliltä. Aivan kuin ravintolatoiminta olisi keksitty uudestaan. Tällaista taikuutta syntyy vain intohimosta ja rakkaudesta. Miksei elämä voi olla aina näin?”

Kuva: Luovuus kukkii kaaoksesta.

Luovuus kukkii kaaoksesta
Pieni Roobertinkatu 13, 00130 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments