Grön on Toni Kostianin ja Lauri Kähkösen vetämä pohjoisten makujen sivistynyt villi. Se on uuden ajan ravintola, joka kunnioittaa mennyttä, mutta katsoo erityisesti tulevaan. Grön on brutaalin bistron käsitteen ytimessä, jossa niukoista resursseista syntyy oma estetiikka sekä ruoan valmistuksen metodi Michelin-tähtitasolla.

Niukoista raaka-aineista syntyy huikeita makuja ja kauniita annoksia, jotka hipovat täydellisyyttä. Pohjoinen vuodenaikojen niukkuus on käännetty omaperäisesti eduksi. Myös vegemenu osoittaa innovatiivisuutta ja leikkisyyttä. Evoluutio, omistautuminen ja kunnianhimo ovat huikealla tasolla. Grön on yksi harvoista kansainvälisen tason ravintoloista Suomessa.

Grön ei kalusteilla koreile, ja aterimet ovat kierrätettyjä. Itseironista Grön-huumoria sisältyy siihenkin, että kaikki palkinnot sekä viinikaappi sijaitsevat wc-tiloissa. Pienehkön 24-paikkaisen salin seinällä on syvistä metsistä ja aakeilta niityiltä kerättyjä villiraaka-aineita läpinäkyvissä säilytysrasioissa. Villi Pohjola ja luonnolliset prosessit, yötön yö ja kaamos muuttuvat mauiksi.

Sesonkeja seuraava, pienillä eleillä pelaava, lumoavuudella ja jännitteitä luovilla yhdistelmillä soittava Grön-kamariorkesteri on monen mielestä parasta A-luokkaa. Umamin, makeuden, suolaisuuden ja mm. happojen onnellinen törmäyttäminen jättää vahvan tunnekokemuksen. Myös Michelin-tarkastajien mielestä.

Äänestäjiltä
“Ihanan intiimi ravintola, jossa on välitön fiilis. Kokonaisvaltainen kokemus. Yllätyksellistä perinteisten makujen uudelleen tulkintaa. Annokset lähentelevät taideteoksia upeiden pleittausten ansiosta. Kekseliäisyys, näkemyksellisyys, puhtaat raaka-aineet, tekninen osaaminen, kova työ ja intohimo sekä näkyy että maistuu.”

2021 (6)
2020 (5)

Grön
Albertinkatu 36, 00180 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments