4

4 Alexanderplats Brasserie & Pub

Kun suuret tulevaisuususkoiset tarinat puuttuvat ajastamme, se luo pohjaa vakaan, turvallisen ja pysyvyyttä edustavan peruskallion etsintään. Klassikoihin nojaava Alexanderplats vastaa eksistentiaaliseen kaipuuseen puhtaimmillaan.

Tyyliltään Alexanderplats on pohjoismaista modernismia, päivitetty versio siitä. Vauhtia on otettu ruotsalaisesta husmanskost-kotiruoasta, joka taivutetaan ravintolatasoiseksi nautinnoksi hyödyntämällä ranskalais-ruotsalais-suomalaisia annosklassikoita, jotka korostavat raaka-aineen laatua ja sesonkeja. Brasserie- ja pub-käsitteet lunastetaan.

Ravintolan nerokkuus on siinä, että aivan kuin se olisi ollut aina olemassa: klassikko jo syntyessään ilman, että se museoisi ihanteensa. Alexanderplats on monen ravintoloitsijan analyysin kohteena, sillä kaikkia kiinnostaa, mitä Alexander Gullichsen ja Sampo Kantele ovat tehneet oikein, ja miten tehdä oma klassikko perustamisesta lähtien.

Erityisplussaa Alexanderplats saa sunnuntaiaukiolostaan.

Äänestäjiltä
“Täydellinen balanssi tunnelmaa ja klassista, aidoista raaka-aineista valmistettua bistroruokaa unohtamatta erinomaista palvelua ja viinilistaa. Ranskalaisen keittiön perusasiat täydellisesti hallussa ammattitaidolla, mutta myös rakkaudella. Tätä fiilistä ei ole missään muualla. Tästä paikasta tulee klassikko.”

2021 (4)
2020 (13)

Alexanderplats Brasserie & Pub
Eteläesplanadi 22, 00130 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments