S

Suomen Bocuse d'Or -karsinnat käydään tänään Helsingissä

Suomen edustaja tuleviin Bocuse d’Or -kilpailuihin valitaan tänään. Tähtikokin paikkaa hakevat Juuri Ravintoloiden keittiömestari Benjamin Frostell Porvoosta ja helsinkiläiset Finnjävelin keittiömestari Ismo Sipeläinen sekä Michelin-tähtiravintola Demon ja Finnjävelin ravintoloitsija Tommi Tuominen.
Suomi osallistuu maailman vaativimpaan kokkikilpailuun 14. kerran. Karsintakilpailuun Benjamin Frostell, Ismo Sipeläinen ja Tommi Tuominen valittiin työ- ja kilpailukokemustensa perusteella.
Bocuse d’Or -kilpailukaudella 2018-2019 Euroopan osakilpailut pidetään ensi vuoden kesäkuussa Torinossa Italiassa. Loppukilpailu on tammikuussa 2019 Ranskan Lyonissa. Suomea kisoihin edustamaan lähtevä kokki sitoutuu harjoittelemaan karsintoja ja finaalia varten täysipäiväisesti yli vuoden ajan.

Jo karsinnassa kilpailijoiden stressikynnys ja paineensieto ovat koetuksella.

”Rakennamme Helsingin-kisan vastaamaan Euroopan-karsintoja ja kansainvälistä loppukilpailua. Suomella ovat kovat tavoitteet nousta ensimmäistä kertaa palkintopallille, joten vaatimuksetkin ovat sen mukaiset”, Bocuse d’Or -tiimin presidentti ja Suomea kisoissa kaksi kertaa edustanut Matti Jämsén kertoo.
Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1987 lähtien. Suomen paras sijoitus on Jämsénin neljäs sija vuonna 2015. Eero Vottonen oli kisassa kuudes viime tammikuussa.
Yleisölle avoimet karsintakilpailut järjestetään Supper Fest -tapahtuman yhteydessä Helsingissä Fiskars Campuksen Showroomissa, Hämeentie 135. Kilpailu käynnistyy kello 11. Juonnettu osuus alkaa klo 15. Suomen-edustaja kerrotaan noin kello 18.30.

CategoriesYleinen

Facebook Comments