Bona Fide teki historiaa jo kolmiviikkoisena pop up -projektina kolme vuotta sitten, jolloin se ylsi 50 Parhaan Ravintolan listalle sijalle 49. Nyt ollaan jo Top-kympissä. Muutamassa vuodessa on käynyt selväksi, että Bona Fide on progressiivisin, yllätyksellisin ja kenties rohkein projekti Helsingissä. Hinta-laatusuhde on järeä. Lisäksi se ajaa aidosti niin henkilökunnan jaksamisen kuin ruoan kestävää kulttuuria.

Bona Fide tarkoittaa: ”aito, vilpittömässä mielessä, hyvässä uskossa”. Bona Fide edustaa modernia korttelimeininkiä, jossa näkyy uudenlainen tekeminen ja kestävä tulevaisuus kaikilla tasoilla. Siten Bona Fide ennustaa, millaisia kortteliravintolat ovat tulevaisuudessa.

Johan Borgar (sali), Eeli Kaasinen ja Ilpo Vainonen (keittiö) jatkavat neobistrollaan samaa vilpittömyyttä kuin aiemminkin. Se tarkoittaa modernia, konstailematonta, kevyttä, sesonkien mukaista ja eettisesti ja kestävästi tuotetuista, usein luomuraaka-aineista taitavasti valmistettua ruokaa. Tyyliä voisi kutsua Post Nordic Kitcheniksi, mutta kortteliravintolan hengessä.

Lista on dynaaminen ja vain muutos on pysyvää. Sitä on tarjolla lautasilla, mitä keittiö kulloinkin hyväksyy raaka-aineeksi tiukkojen normien mukaisesti. Pienetkin erät huomioidaan, joten lista on jatkuvassa liikkeessä. Annoksia saa yksittäin, mutta tarjolla on myös neljän ruokalajin menu.

Kaikesta ylevästä huolimatta Bona Fiden hinnoittelu asemoi sen oman rahan paikaksi. Kortteliravintola tarkoittaa lämmintä, kotoista ja rentoa tunnelmaa. Bona Fiden erikoisuutena ovat myöhäiset lounaat lauantaisin ja sunnuntaisin, joten ne haastavat brunssitarjonnan bistron asenteella.

Äänestäjiltä
”Helsingin yksi mielenkiintoisimmista ravintoloista, joka tekee kumartelematta täysin omaa juttuaan. Suoraviivaista ja luovaa louhimista. Ilottelua pilke silmäkulmassa, ilman ryppyotsaista ja kaavoihin kangistunutta bistrotuuttaamista. Uskomattoman hyvä hinta-laatusuhde. Ehkäpä Suomen ainoa aito Neo Bistro.”

Kuva: Bona Fide.

Bona Fide
Vironkatu 8, 00170 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram 

CategoriesYleinen

Facebook Comments