8

8 Luovuus kukkii kaaoksesta, Helsinki

Luovuus kukkii kaaoksesta on Helsingin jännittävimpiä ravintoloita epäsovinnaisuudessaan. Eikä vain kysyttäessä salissa patsastelevalta, täytetyltä maskottimäyrältä.

Samu Räsäsen pieni ja lämminhenkinen ravintola poikkeaa kokkivetoisista paikoista siinä, että vaikka ruoka on ehdottoman taidokasta, niin nyt isännöidään sali edellä.

LKK on ite-estetiikkaa alusta lähtien. Koska mukana ei ole sijoittajia, kaikki on hartiapankkimeininkiä: ite-remppa, kalusteet ovat kierrätettyjä, ja pään sisällä on tilaa tehdä omaa ite-juttua kokonaisvaltaisesti. Tunnelma on sirkeä, palvelu maagista, interiööri on vinksahtanut, taustamusiikki on kekseliästä – usein yhden artistin tai bändin ns. konseptilevy vinyylien kultakaudelta.

LKK on täysin poikkeava miljöön, palvelun, musiikin ja kekseliään ruoan elämyskokonaisuus. Vierailu on kaikkea huvipuiston, sirkuksen ja taidenäyttelyn väliltä. Aivan kuin ravintolatoiminta olisi keksitty uudestaan. Tällaista taikuutta syntyy vain intohimosta ja rakkaudesta.

LKK:n päivittäin vaihtuva lista on lyhyt. Erikoisuutena on kalojen raakakypsytyskaappi, ja siksi kalat ja merenelävät tarjotaan joko raakana tai raakakypsytettynä. Lihaa ja kasviksia Fiiliksellä on yhtä suuri merkitys kuin raaka-aineiden laadulla, saatavuudella tai sesongeilla. Listasta on mahdollista poimia yksi annos tai neljän ruokalajin setti lajityypin standardia alempaan hintaan. Kekseliäät viinit saa laseittain.

Ravintoloitsijan tausta on salityössä Turun ja Helsingin valonkantajaravintoloissa, ei kuitenkaan keittiössä kuten olemme tottuneet kokkivetoisista paikoista. LKK on törmäytys kotimaisen brutaalibistron -tilaperinnettä ja ruokaa uudistavaa neobistroa. Ravintoloitsija itse puhuu matalan kynnyksen kansanravintolasta.

Ravintolan nimi Luovuus kukkii kaaoksesta kuvastaa ravintolan filosofiaa siitä, että luovuus syntyy usein epätodennäköisissä olosuhteissa ja kauneutta voi löytää sekasorrosta.

Äänestäjiltä
”Nerokas kokonaisuus ja ihan muuta, kuin muut tekevät. Hulvaton ja leikkisä. Paikka, jossa voi vain istua ja päästää irti. Luovaa raaka-aineitten käyttöä ja notkeaa leikkiä ruokalajien ja juomien viidakossa. Vieraanvaraisuuden huipentuma. Illallisen kruunaa palvelun leikkisyys piin kovaa ammattitaitoa unohtamatta.”

Kuvat: Luovuus kukkii kaaoksesta.

Luovuus kukkii kaaoksesta
Pieni Roobertinkatu 13, 00130 Helsinki
Verkossa
Pöytävaraukset Quandoo
Facebook
Instagram 

CategoriesYleinen

Facebook Comments