Tyyliltään Alexanderplats on pohjoismaista modernismia, päivitetty versio siitä. Vauhtia on otettu ruotsalaisesta husmanskost-kotiruoasta, joka taivutetaan ravintolatasoiseksi nautinnoksi hyödyntämällä ranskalais-ruotsalais-suomalaisia annosklassikoita, jotka korostavat raaka-aineen laatua ja sesonkeja. Brasserie-käsite lunastetaan. Alexanderplats tuo klassikoita kunnioittavasti takaisin ravintoloiden listoille.

Kun suuret tulevaisuususkoiset tarinat puuttuvat ajastamme ja yhteiskunta siirtyy kriisistä toiseen, se luo pohjaa vakaan, turvallisen ja pysyvyyttä edustavan peruskallion etsintään. Klassikoihin nojaava Alexanderplats vastaa eksistentiaaliseen turvallisuuden kaipuuseen puhtaimmillaan.

Tämän Alexanderplatsin tiimi ymmärsi ensimmäisen keskellä bistrobuumia ja ravintolan nerokkuus on siinä, että aivan kuin se olisi ollut aina olemassa: Alexanderplats oli klassikko jo syntyessään ilman, että se museoisi ihanteensa. Tätä ideaa moni viime vuosien uusi bistro on noudattanut – ennen kaikki oli paremmin.

Alexanderplatsin salissa vallitsee täydellinen balanssi menneen maailman modernistista tunnelmaa ja klassista, aidoista raaka-aineista valmistettua brasserieruokaa unohtamatta erinomaista palvelua ja viinilistaa. Esikuvia ovat ikoniset eurooppalaiset ravintolat, kuten Tukholman Sturehof ja Lontoon St. John.

Alexanderplats on monen ravintoloitsijan analyysin kohde, sillä kaikkia kiinnostaa, mitä Alexander Gullichsen ja Sampo Kantele ovat tehneet oikein, ja miten tehdä oma klassikko perustamisesta lähtien.

Erityisplussaa Alexanderplats saa sunnuntaiaukiolostaan.

Äänestäjiltä
”Poikkeuksellisen eheä kokonaisuus interiöörin, ruokalistan, juomien ja palvelun suhteen. Lautasella on vain olennainen, raaka-aineiden maut ja rakenteet edellä mennään. Sesongit, huippuraaka-aineet ja gastronomian klassikot aina mukana. Huippuystävällinen tarjoilu ja viiniosaaminen auttavat asiakkaat yhä uun elämyksiin.”

Kuva: Alexanderplats.

Alexanderplats Brasserie & Pub
Eteläesplanadi 22, 00130 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments