Tommi Tuomisen ilmoitus Demon lopettamisesta ensi kesänä tuli monille puskista, sillä Demo on ollut kuin suomalaisten Michelin-tähtipaikkojen peruskallio. Jos haluaa kokea Demo-elämyksen, kannattaa toimia nyt, sillä loppusuoraan riittää varmasti sydämen paloa ja nostalgian voimaa.

Demo perustettiin jo vuonna 2003 ja sillä on ollut Michelin-tähti vuodesta 2007 lähtien. Siten ymmärtää, että tekijöillä ei ole enää 21 vuoden jälkeen menestyskonseptin puitteissa näyttämisen tarvetta. Vuosikaudet on riittänyt, kun huolehditaan tuhannen yksityiskohdan hiomisesta ja päivittämisestä, joka sekin vaatii ajattelua ja raakaa työtä. Demo-nimi kuitenkin viittaa kokeilevaan ja luovaan asenteeseen. Demosta tuli oman ideansa ja menestyksensä vanki eikä luova mieli kauaa sellaista jaksa.

Asiakas on aina voinut luottaa siihen, että Demossa kaikki on juuri niin kuin pitää. Demo on alkanut edustaa pysyvyyttä ja tasaista laatua, vaikka siellä on aina odottanut jokin sykähdyttävä yllätys.

Tommi Tuomisen ja Heikki Kivimäen johtaman Demon kulmakiviä ovat olleet rauhallisen rento ja viipyilevän eteerinen tunnelma, jossa ei ole pätkääkään kultalusikka suussa -meininkiä. Sisustus on selkeäpiirteinen modernistisine viittauksineen. Palvelu on alleviivaamattoman asiantuntevaa ja lämmintä yhdistettynä vähäeleiseen, mutta taidokkaasti valmistettuun ja ranskalaisen keittiön tekniikoihin pohjaavaan fine dining -”kotiruokaan”.

Makuja Demo kuitenkin poimii maailmalta, vaikka viittauksia on Suomeenkin. Demo on kuin harmonian temppeli. Viineissä on samaa asennetta, joka tuottaa aina tyytyväisyyttä hersyvän, tasapainoisuutta korostavan lopputuloksen.

Demo oli aikanaan maistelumenun lanseeraaja ja sillä mentäneen loppuun saakka. Demossa on kaikki modernin klassikon ainekset. Kaikki, mikä on hyvää ja toimivaa, on pysynyt, mutta muuten ollaan joka päivä parempi kuin eilen. Kuten eräs asiakas totesi: ”Suomen pitkäikäisin Michelin-ravintola on vaan helvetin hyvä.”

Demon ravintoloitsija-keittiöpäällikkö Tommi Tuomisella on myös toinen Michelin-tähti ravintola Finnjävelin Salongista. Tuominen on myös raottanut, että jotakin uutta on tulossa. Oletettavasti jotakin, joka saa mestarin liekkeihin – oletettavasti meidätkin.

Äänestäjiltä
”Korkealaatuinen suunnannäyttäjä kaikille suomalaisille ravintoloitsijoille. Vuosien pyyteetöntä työtä ja edelläkävijä. Äärimmäisen laadukasta tekemistä vuodesta toiseen. Aina loistava kokemus. Taattu ja turvallinen, ei koskaan petä, paitsi nyt lopettamalla, koska konsepti toimisi edelleen.”

Kuva: Demo.

Demo
Uudenmaankatu 9-11, 00120 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments