Bona Fide teki historiaa jo kolmiviikkoisena pop up -projektina kaksi vuotta sitten, jolloin se ylsi 50 Parhaan Ravintolan listalle sijalle 49. Bona Fide tarkoittaa: ”aito, vilpittömässä mielessä, hyvässä uskossa”. Bona Fide edustaa modernia korttelimeininkiä, jossa näkyy uudenlainen tekeminen ja kestävä tulevaisuus kaikilla tasoilla. Siten Bona Fide ennustaa, millaisia kortteliravintolat ovat tulevaisuudessa.

Johan Borgar (sali), Eeli Kaasinen ja Ilpo Vainonen (keittiö) jatkavat neobistrollaan samaa vilpittömyyttä kuin aiemminkin. Se tarkoittaa modernia, konstailematonta, kevyttä, sesonkien mukaista ja eettisesti ja kestävästi tuotetuista, usein luomuraaka-aineista taitavasti valmistettua ruokaa. Tyyliä voisi kutsua Post Nordic Kitcheniksi, mutta kortteliravintolan hengessä.

Lista on dynaaminen ja vain muutos on pysyvää. Sitä on tarjolla lautasilla, mitä keittiö kulloinkin hyväksyy raaka-aineeksi tiukkojen normien mukaisesti. Pienetkin erät huomioidaan, joten lista on jatkuvassa liikkeessä. Annoksia saa yksittäin, mutta tarjolla on myös neljän ruokalajin menu.

Kaikesta ylevästä huolimatta Bona Fiden hinnoittelu asemoi sen oman rahan paikaksi. Kortteliravintola tarkoittaa lämmintä ja rentoa tunnelmaa. Bona Fiden erikoisuutena ovat myöhäiset lounaat lauantaisin ja sunnuntaisin, joten ne haastavat brunssitarjonnan bistron asenteella.

Äänestäjiltä
Progressiivisin, yllätyksellisin ja rohkein ravintola Helsingissä. Persoonallinen kortteliravintola myös kansainvälisesti. Hinta-laatusuhde on järeä. Ajaa aidosti niin henkilökunnan kuin ruoan kestävää kulttuuria. A breath of fresh, young air to restaurant industry in Finland. Bona Fide edustaa tulevaisuutta.”

Kuva: Bona Fide.

Bona Fide
Vironkatu 8, 00170 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments