1

13 Finnjävel Salonki & Sali, Helsinki

Finnjävel toteuttaa suomalaisten perinneruokien etsintää, reseptien purkua ja uudelleen rakentamista maistuviksi annoksiksi. Se on sekä hauskaa, mutta myös tärkeää herättelyä suomalaisen ruokakulttuurin vuosisataisiin ulottuvuuksiin. Lautasille nousee upeaa, maukasta suomalaista juurista ja sielunmaisemasta nousevaa fine diningia. Konsistenssit ja maku herättävät mielikuvia perinneruoista, mutta samalla syntyy uusia elämyksiä.

Helsingin Taidehallin kyljessä sijaitseva Finnjävel teki sen, mitä ilmeisesti Michelin-ukko on Suomessa käydessään odottanut: tehkää jotakin, joka nousee omasta kulttuuristanne – siten annettu tähti on tähdistämme merkityksellisin.

Kiitos kuuluu Tommi Tuomiselle, jolla on myös toinen tähti johtamastaan ravintola Demosta jo vuodesta 2007 lähtien. Uusin vahvistus Finnjävelissä on niin ikään tähden tahoillaan keittänyt Jari Vesivalo.

Finnjävel jakautuu kahteen osaan: Salonki on fine dining- eli tähtipuoli, ja Sali toimii rennommalla otteella. Yhtä kaikki: gastronationalismi on voimissaan ja Finnjävelin tiimi osoittaa, että suomalaisessa ruokakulttuurissa ja sen juurissa on potentiaalia vaikka mihin. Tuttuja makuja on toteutettu modernilla ja nerokkaalla tavalla. Lisäksi onhan meillä neljä vuodenaikaa, pohjoinen ilmasto sekä loputtomasti alueellisia erikoisuuksia ja jossakin taustalla on heimoajatteluakin jäljellä.

Äänestäjiltä:
Todellinen kulttuuriteko. Kerrankin on tinkimättömästi omaa. Mahtavaa Suomi-ruoan eloon herättämistä ja täydellistä palvelua. Sisustus toimii, on kuin olisit suojassa koko illan eri maailmassa. Mestarikokkien työtä! Suomi kartalle, perkele!”

Kuva: Finnjävel.

Finnjävel Sali & Salonki
Ainonkatu 3, 00100 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments