Sympaattinen Kuurna on vaikuttanut Helsingin ravintolakartalla jo vuodesta 2005 lähtien ja se toi kokkivetoisen, matalan kynnyksen bistroajattelun mukanaan. Helsingin Kruununhaassa sijaitseva Kuurna oli romanttinen brutal bistro jo ennen käsitettä, jossa karu ja riisuttu sisustus, mutta hyvät raaka-aineet, käsityö, oivaltava ja herkullinen ruoka kohtaavat mainiolla hinta-laatu -suhteella.

Ruoissa on rohkeutta ja makumaailmassa on ronskia kekseliäisyyttä, joilla pohjoismais-eurooppalainen pohja pysyy alati kiinnostavana. Ravintolan ruokalista vaihtuu kolmen viikon välein ja sisältää kolme alkuruokaa, kolme pääruokaa ja kolme jälkiruokaa sekä klassikkoannoksia kuten tartar-pihvin ja pippuripihvin, jota monet vannovat Stadin parhaaksi.

Kuurnan viinitarjonta venyy klassisista naturaaleihin, joiden takana ovat sekä sosiaalisesti että ekologisesti kestäviä tuottajia.

Kuurnan uusi tuleminen tapahtui, kun keittiömestari Tom Hansen ja Laura Styyra ostivat ravintolan omaksi, ja nyt Kuurna on monien mielestä parempi kuin koskaan. Rakkaus tekemiseen välittyy tunnelman aitoutena asiakkaalle, jopa romanttisuutena. Asiat tehdään niin, että asiakas palaa aina takaisin. Asiakkaita varten ravintoloitsijat remppasivat itse paikkoja kuntoon ravintolasulkujen aikaan.

Äänestäjiltä
Kaupungin kodikkain kolo, jonka miljööseen on ihanaa käpertyä vuodenajasta, tilanteesta ja fiiliksestä riippumatta. Kerrasta toiseen jotain uutta mutta samalla niin tuttua ja turvallista. Tom ja Laura ovat tehneet pitkäjänteisellä työllä hyvästä bistrosta lähes täydellisen.”

Kuva: Kuurna / Vessi Hämäläinen.

Kuurna
Meritullinkatu 6, 00170 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments