Tyyliltään Alexanderplats on pohjoismaista modernismia, päivitetty versio siitä. Vauhtia on otettu ruotsalaisesta husmanskost-kotiruoasta, joka taivutetaan ravintolatasoiseksi nautinnoksi hyödyntämällä ranskalais-ruotsalais-suomalaisia annosklassikoita, jotka korostavat raaka-aineen laatua ja sesonkeja. Brasserie- ja pub-käsitteet lunastetaan.

Kun suuret tulevaisuususkoiset tarinat puuttuvat ajastamme ja yhteiskunta siirtyy kriisistä toiseen, se luo pohjaa vakaan, turvallisen ja pysyvyyttä edustavan peruskallion etsintään. Klassikoihin nojaava Alexanderplats vastaa eksistentiaaliseen turvallisuuden kaipuuseen puhtaimmillaan.

Ravintolan nerokkuus on siinä, että aivan kuin se olisi ollut aina olemassa: Alexanderplats on klassikko jo syntyessään ilman, että se museoisi ihanteensa. Salissa vallitsee täydellinen balanssi menneen maailman modernistista tunnelmaa ja klassista, aidoista raaka-aineista valmistettua brasserieruokaa unohtamatta erinomaista palvelua ja viinilistaa. Esikuvia ovat ikoniset eurooppalaiset ravintolat, kuten Tukholman Sturehof ja Lontoon St. John.

Alexanderplats on monen ravintoloitsijan analyysin kohde, sillä kaikkia kiinnostaa, mitä Alexander Gullichsen ja Sampo Kantele ovat tehneet oikein, ja miten tehdä oma klassikko perustamisesta lähtien.

Erityisplussaa Alexanderplats saa sunnuntaiaukiolostaan.

Äänestäjiltä
Laadukkaan bistron edelläkävijä/prototyyppi tekemällä asioita hyvin ja yksinkertaisesti ilman turhaa kikkailua ja liikoja komponentteja. Tuo klassikoita kunnioittavasti takaisin ravintoloiden listoille. Loistava palvelu, mielenkiintoinen viinilista ja rento fiilis.”

Kuva: Alexanderplats.

Alexanderplats Brasserie & Pub
Eteläesplanadi 22, 00130 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments