1

11 Boulevard Bar & Seafood, Helsinki

Matti Wikbergin W-Restaurantsin uusin tulokas on kala- ja äyriäisravintola, jonka osakkaana on keittiöstä vastaava Sylvester Soisalo, jolla on vankka kokemus ja mm. Palace– ja Gordon Ramsay -taustaa.

Moni on yrittänyt vedeneläviin keskittyvää ravintolaa, mutta heikoin tuloksin. Yksi syy on se, että Suomella ei ole luontaista yhteyttä Atlantille toisin kuin muilla Pohjoismailla, joten kala- ja äyriäisravintola on kulttuurisesti vieras. Toisaalta juuri siksi sillä on myös mahdollisuus.

Boulevard Bar & Seafood on täysverinen, moderni pohjoismainen kalaravintola. Valikoimassa on meren antimia: ostereita, kalaa, äyriäisiä ja simpukoita. Jokainen annos on rakkaudentunnustus raaka-aineille.

Valmistustavat ovat klassisia, mutta annokset ovat innovatiivisia. Myös pohjoismaiset trendit maistuvat. Soisalo pidättää oikeuden kokeiluihin ja tulkintoihin, jotka ohittavat perinteet ja konventiot. Pyrkimyksenä on pelkistys ja herkullisuus sekä luottamus huippuraaka-aineiden ominaismakuun. BBS-ravintola nostaa kalaruoan uudelle tasolle Helsingissä ja Suomessa. Ruokakulttuuria viedään taas eteenpäin.

Eurooppa korostuu viinivalikoimassa, jossa korostuu sama laatuvaatimus kuin lautasilla, on sitten kyse tunnetuista taloista tai pienistä tiloista. Viinit kuvastavat puhtautta, tasapainoisuutta ja nautinnollisuutta. Koska kyse on myös baarista, cocktaileilla on iso rooli. Modernit klassikot ovat cocktail-menun selkäranka, mutta baarimestareiden toinen linja edustaa samaa kuin ruoka: korkealuokkaisista raaka-aineista syntyy selkeitä, lakonisesti elegantteja ja kauniita juomia.

Äänestäjiltä
Kansainvälistä tasoa ja makujen täydellisyyttä. Listan kekseliäisyys hymyilyttää: mustekalaspaghettia ja nduja-bolognesea, silliä ja hasselpähkinää, sieni-rydberg ja vin jaune -kastiketta. Now you have a chef and team that can actually pull it off, and in an incredible fasion.”

Kuva: Viisi Tähteä, Andres Teiss.

Boulevard Bar & Seafood
Bulevardi 6, 00120 Helsinki
Verkossa
Facebook 
Instagram

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments