Helsingin Café Savoy on tyylikäs ja tunnelmallinen kahvila-ravintola, joka sijaitsee Eteläesplanadilla, Savoy-teatterin naapurina, ravintola Savoyn talon katutasossa.

Café Savoy avattiin vuoden 2022 lopussa, ja se on sisarusravintola yläkerran Savoylle, joka on yksi Helsingin vanhimmista ja arvostetuimmista ravintoloista. Siksi perustajat puhuvatkin, että kahvilan on tarkoitus olla elossa vielä 85 vuoden kuluttua, koska yläkerran Savoy on jo yltänyt siihen.

Café Savoyssa voi nauttia laajasta valikoimasta laadukkaita annoksia, jotka ovat saaneet vaikutteita ranskalaisesta, suomalaisesta ja brittiläisestä keittiöstä – jälkimmäinen selittyy sillä, että sekä Cafén että yläkerran Savoyn chef patron Helena Puolakka on työskennellyt Lontoon huippuravintoloissa vuosikymmenet. Cafén keittiöpäällikkö on Matias Poutiainen ja ravintolapäällikkö on Anssi Bourgoin.

Café Savoyssa on tarjolla niin lounasta kuin illallista, sekä upeita viinejä ystävien kanssa nautittaviksi.

Café Savoy saa kehuja, koska se on onnistunut yhdistämään klassisen ja modernin tunnelman, sekä tarjoamaan korkeatasoista ja maukasta ruokaa kohtuulliseen hintaan. Kahvilan sisustusta pidetään klassisen eleganttina ja viihtyisänä. Interiöörissä on säilytetty Savoyn alkuperäisiä yksityiskohtia, kuten valaisimia ja huonekaluja. Kahvilan näkymä aukeaa Esplanadin puistoon.

HUOM! Café Savoy voitti äänestyksessä ylivoimaisesti kategorian Paras Tulokas. Kategorian yhteistyökumppanina on ravintoloiden pöytävarausjärjestelmä Quandoo.

Äänestäjiltä
”Rentouttava ja esteettinen kokonaiselämys. Miljöö, ruoka, viinit ja palvelu toimivat yhteen. Vierailu käy pienestä matkasta. Moni osaa tehdä erinomaista ruokaa, mutta vain harvat osaavat luoda erityisen tunnelman. Tällaista eteläranskalaista, laadukasta bistroa Helsinki kaipasi.”

Kuva: Viisi Tähteä, Eeropekka Rislakki.

Café Savoy
Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki
Verkossa
Instagram

 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments