Bona Fide teki historiaa jo kolmiviikkoisena pop up -projektina, sillä se ylsi viime vuonna 50 Parhaan Ravintolan listalle sijalle 49.  Bona Fide tarkoittaa: ”aito, vilpittömässä mielessä, hyvässä uskossa”.

Johan Borgar (sali), Eeli Kaasinen ja Ilpo Vainonen (keittiö) jatkavat neobistrollaan samaa vilpittömyyttä kuin aiemminkin. Se tarkoittaa modernia, konstailematonta, kevyttä, sesonkien mukaista ja eettisesti ja kestävästi tuotetuista, usein luomuraaka-aineista taitavasti valmistettua ruokaa. Tyyliä voisi kutsua Post Nordic Kitcheniksi, mutta kortteliravintolan hengessä.

Lista on dynaaminen ja vain muutos on pysyvää. Sitä on tarjolla, mitä keittiö kulloinkin hyväksyy tiukkojen normien mukaisesti, vaikka kyse olisi pienestä saatavuudesta.

Kaikesta ylevästä huolimatta Bona Fiden hinnoittelu asemoi sen oman rahan paikaksi. Kortteliravintola tarkoittaa lämmintä ja rentoa tunnelmaa. Bona Fiden erikoisuutena ovat myöhäiset lounaat lauantaisin ja sunnuntaisin, joten ne haastavat brunssitarjonnan bistron asenteella.

Äänestäjiltä
”Tällaisia ravintoloita on 10 vuoden päästä useita. Tienraivaajan hienoa ideologiaa toteutetaan taidokkaasti keittiössä. Loistava kokonaisuus palvelua, fiilistä, iloa ja laadukasta ruokaa ja viiniä. Modernia korttelimeininkiä, joka edustaa uudenlaista tekemistä ja kestävää tulevaisuutta kaikilla tasoilla.”

Bona Fide
Vironkatu 8, 00170 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments