Palacen paluu oli loppuvuoden 2017 iso juttu. Tähtijahti oli sisäänkirjoitettu jo perustamiskirjaan ja Eero Vottonen otti tehtäväkseen viedä homma maaliin. Nyt Palace on Suomen ainoa kahden tähden ravintola, jolla on yksi tähti! Tuoreiden omistusjärjestelyiden yhteydessä keväällä (Palacen ja Savoyn yhtiöittäminen) on annettu ymmärtää, että toista tähteä haetaan. Vottosen johtama nuori kokkitiimi lähtee tasapainoisen kokonaisuuden luomisesta. Makumaailma etenee harkittujen etappien kautta, joka on koettavissa makuprofiilien ja rakenteiden kautta, joihin pelkistetty visuaalisuus liittyy.

Vottonen on viehättynyt japanilaisesta makumaailmasta ja hän suosii klassista ranskalaista, johon sämplätään Espanjaa ja italiaa. Pohjoismaista tulee etikkatasapainoilua, tummia, palaneita ja savuisia sävyjä. Näistä kootaan kokonaisuus, jossa on täyteläisyyttä, umamia, rasvaisuutta ja mm. happojen makuja.
Maku on kuitenkin tärkein juttu.

Palace voitti 50 Parasta -äänestyksessä kategorian Paras Ruoka.

Äänestäjiltä
”Vertaansa vailla oleva kokemus Suomessa. Ihan maailmanluokkaa.
”Ravintolan kauneus ja upeat näköalat ihastuttavat ja hämmästyttävät.  Palvelu on mutkatonta mutta arvokasta.  Täällä tuntee itsensä todella tärkeäksi.”
”Tarkoin harkittua innovatiivisuutta, yllättäviä yhdistelmiä, suomalaisuus säilytetty.”
”Fine dining ei kuole koskaan. ”

Eteläranta 10, 00130 Helsinki, palacerestaurant.fi

CategoriesYleinen

Facebook Comments