Grön on Toni Kostianin ja Lauri Kähkösen vetämä pohjoisten makujen sivistynyt villi. Grön on brutaalin bistron käsitteen ytimessä, jossa niukoista resursseista syntyy oma estetiikkansa sekä ruoan valmistuksen metodi, mutta aina huipputasolla. Kalusteilla ei koreilla, aterimet ovat kierrätettyjä, ja omaa huumoria sisältyy siihenkin, että sekä kaikki palkinnot että viinikaappi sijaitsevat wc-tiloissa. Pienehkön 24-paikkaisen salin seinällä on syvistä metsistä ja aakeilta niityiltä kerättyjä villiraaka-aineita transparenteissa, muovisissa säilytysrasioissa. Mutta sesonkeja seuraava, pienillä eleillä pelaava ja jännitteitä luovilla yhdistelmillä soittava ruoka on monen mielestä parasta A-luokkaa. Umamin, makeuden ja mm. happojen törmäyttäminen jättää vahvan tunnekokemuksen. Myös Michelin-tarkastajien mielestä.

Äänestäjiltä
”Ravintola on kehittynyt avaamisesta asti. Maailman luokan lumoavaa ruokaa, joka tukeutuu Suomen pysyviin originelleihin kilpailuetuihin.”
”Oivaltavaa, innostavaa ja selkeää sisältöä asiakkaalle. Taitoa ja rohkeutta tehdä asiat yksinkertaisesti ja äärimmäisen tyylikkäästi. Erottuu kaikessa edukseen.”
”Jokainen käyntikerta on edellistä parempi.”
”Uudet tuulet leipomon ja viinimaahantuonnin mukana ovat tuoneet uusia näkökulmia toimintaan, joka on poikkeuksellisen hyvin suunniteltu, myös kulissien takana.”

Verkko-osoite
Facebook
Intagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments