H

Huippukokki Kape Aihinen: Suomi ei ole mikään ruokamaa

Helsinkiläisen ravintola Savoyn keittiömestarin Kari ”Kape” Aihisen mielestä suomalaista ruokakulttuuria vaivaa arvostuksen puute. Aihisen mukaan Suomessa ei luoda ruokatrendejä, eikä Helsinkiä ei voi verrata gastromisena kaupunkina muiden pohjoismaiden pääkaupunkeihin

Tv-kokki ja keittiömestari Kari Aihisen mielestä Suomessa tarvitaan laajalla rintamalla yhteistyötä ja merkittäviä markkinointipanostuksia, jotta ruokakulttuurimme nousisi loistoonsa. Hänen mukaansa suomalaiset kokit ovat yhtä taitavia kuin missä tahansa muussakin maassa.

Aihisen mukaan meillä on kiistattomia vahvuuksia kuten puhtaus, suomalainen luonto ja järvet, ja niille pitäisi saada nostetta. Suomalaisessa ruokakulttuurissa ei kuitenkaan ole riittävää voimaa.

”Kukaan ei tunne kokkimaajoukkueemme jäseniä Suomessa. Ei Suomi ole mikään ruokamaa tai Helsinki samanlainen ruoka-destination kuin esimerkiksi Kööpenhamina tai Tukholma. Ei täällä luoda ruokatrendejä”, Aihinen väittää Coca-Cola Suomen tiedotteessa.

Aihisen mielestä ruoka-alan huippuosaajien pitäisi olla koko ajan esillä mediassa.

”Nyt tarvittaisiin suomalaisen ruoan markkinointikampanja, jossa olisi mukana kovan tason toimijoita yhtenä rintamana aina Sauli Niinistöä myöten. Mutta kuka maksaisi sellaisen kampanjan? Suomessa ravintolabisneksen katteet ovat pienet. Kokilla on oma elämä ja usein perhe elätettävänä. Ei silloin ehdi minglata.”

Kari Aihisen haastattelu kokonaisuudessaan linkin takana.

Aihisen kuva: Royal Ravintolat.

CategoriesRuoka

Facebook Comments