N

NoHo Partnersin kasvu etenee lähes suunnitelmien mukaisesti – pörssiyhtiö kaksinkertaisti liikevoittonsa alkuvuonna

Ravintola- ja henkilöstövuokrauksessa toimiva pörssiyhtiö NoHo Partners jatkoi kasvuaan alkuvuonna. Tammi-kesäkuun tuloskatsauksen mukaan yhtiön liikevaihto lisääntyi 122:sta 180 miljoonaan euroon. Liikevoitto kaksinkertaistui puolen vuoden aikana 4:stä 8,5 mijoonaan euroon.

NoHo Partnersin tavoite liikevaihdon kasvattamisesta tänä vuonna 390 miljoonaan euroon on etenemässä liki tavoitteiden mukaisesti. Yhtiön liikevaihto oli tammi-kesäkuussa noin 181 miljoonaa euroa ja liikevoitto 8,5 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Aku Vikström sanoo tiistaina julkistetussa puolivuosikatsauksessa, että NoHon kannattavuudessa on tapahtunut selkeä käänne. Ravintolaliiketoimintojen tuottavuus on parantunut saneerausvaiheen päätyttyä ja konseptien uudistustyön päästessä vauhtiin.

”Samanaikaisesti osana kansainvälistymisen strategiaamme huhtikuussa toteutettu Norjan markkinoille meno ja tehty yrityskauppa ovat ylittäneet odotuksemme”, Vikström toteaa.

Saneerausohjelman myötä kevään ja alkukesän aikana NoHo sulki tai myi 25 ravintolaa. Samalla yhtiö avasi kahdeksan uutta ravintolakonseptia, joiden tuotto-odotusten Vikström odottaa realisoituvan jälkimmäisellä vuosipuoliskolla.

Ravintolaliiketoiminnan liikevaihto oli 121 miljoonaa euroa, jossa kasvua oli 45 miljoonaa.. Liikevoitto oli 5,7 miljoonaa euroa.

”Vahvat brändimme, kuten Elite, The Cock ja Stefan’s Steakhouse, sekä uudet konseptit, kuten Yes Yes Yes ja Pyynikin Brewhouse, performoivat erityisen hyvin ja niiden kasvu on markkinaa selkeästi kiivaampaa”, Vikström kertoo.

Henkilöstövuokrauksen liikevaihto oli 67,5 miljoonaa euroa, jossa kasvua oli 14,5 miljoonaa. Liikevoitto oli 2,8 miljoonaa euroa.

Kansainvälisten toimintojen liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 16 miljoonaa euroa, joka kasvoi liki viisinkertaiseksi edellisvuoden vastaavasta ajasta. Tanskan ravintoloiden lukumäärä on tuplaantunut 11:stä 23:een vuoden aikana.

”Norjan liiketoiminta on käynnistynyt lupaavasti, ja sen kasvunäkymät ovat hyvät. Kansainvälisten toimintojen osalta keskitymme loppuvuoden aikana Tanskan ja Norjan integrointiin osaksi konsernia, eikä suunnitelmissa ole uusien markkinoiden avauksia”, Vikström perustelee.

NoHo Partnersin puolivuosikatsaus on luettavissa kokonaisuudessaan täällä.

Kuvat: Sami Heiskanen ja NoHo Partners.

 

 

 

CategoriesKansi Ravintolat

Facebook Comments