V

Viiniasiantuntijat Juha Lihtonen ja Riina Nissinen täydentävät Ravintola Palacen tiimiä

Helsingin ravintola Palace on palkannut tiimiinsä kärkipään viiniasiantuntijat. Viinimestareiden kolminkertainen Suomen mestari ja Pohjoismaiden parhaaksi sommelieriksi 2003 valittu Juha Lihtonen. Hänellä on parinaan nuoremman sukupolven sommelier Riina Nissinen.
Ravintola Palace avautui viime viikolla Hans Välimäen ja Eero Vottosen johdolla.  Palacen viinikellarin jälleenrakentajaksi Välimäki kutsui aiemmin Savoyssa ja viimeksi Finnjävelissä toimineen Riina Nissisen. Toinen kiinnitys Palacen viinitiimiin on Juha Lihtonen, joka tekee lähes 15 vuoden viinikirjailija- ja kouluttajarupeaman jälkeen paluun ravintolasaliin.
Nissinen oli Välimäen apuna Tampereella Masu Asian Bistrossa. Hän toimi myös ravintola August von Trappen ravintolapäällikkönä.
”On hienoa nähdä, että Palace houkuttelee puoleensa tähtiä. Riina Nissinen oli työparini Tampereella ja tiedän, että hänessä on potentiaalia myös viinimestareiden raskaaseen kansainväliseen sarjaan”, Välimäki perustelee.

”Näin Hans Välimäen Arto Nybergin vieraana ja aistin, että hän on luomassa taas jotain suurta.”

Juha Lihtonen puolestaan otti itse yhteyttä Välimäkeen nähtyään tämän televisiossa Arto Nybergin showssa. Yhteydenotto johti suoraan sopimukseen.

Juha Lihtonen tekee paluun ravintolasaliin. Kuva: Eeropekka Rislakki.

”Lihtonen on suomalaisen sommelier-osaamisen kiistaton tähti, joka on viimeiset vuodet keskittynyt asiantuntijuutensa jakamiseen kirjallisella puolella. Se, että hän palaa pitkästä aikaa taas saliin, on sinällään jo alallamme merkkitapaus”, Välimäki hehkuttaa.
Nissisen vastuulla on ollut jo syksyn ajan Palacen viinilistan rakentaminen. Sitä hän on tehnyt läheisessä yhteistyössä keittiömestareiden kanssa, sillä viinivalikoiman on pitänyt tukea Välimäen ja Vottosen ideoimaa ruokalistaa.
”Palacen salissa on nautittu maailman parhaista viineistä jo puolen vuosisadan ajan. Kymppikerroksesta avautuva maisema toimi inspiraationani luodessani pohjaa listalle, jossa kohtaavat viinimaailman nousevat tähdet, sekä varmat klassikot”, Nissinen perustelee valintojaan.

Annoskuvia lehdistölounaalta 

Välimäki ja Vottonen yhdistävät paikallisia ja kansainvälisiä raaka-aineita. Keittiömestarit ideoivat kumpikin annoksia. He hakevat prosessissa linjan ja annoksista yksimielisyyden.
Ainakin lounailla Palacen keittiö menee kohtuullisen yksinkertaisilla, mutta teknisesti taitavilla kokonaisuuksilla. Luonnollisesti hyvä maku kärjessä.

Palacen keittiö rakentaa lehdistölounasta. Kuva: Eeropekka Rislakki.


Ankan maksaa, sieniä ja finger limeä.

Peuranpaistia Keimiöstä, kuusenkerkkää ja sipuleita.

Piikkikampelaa, ukkakaalia ja perunaa sekä mustaa tryffeliä.

Päärynää lemon verbenassa ja karamellisoitua hasselpähkinää.

Haukipulla, kuningasrapua Norjan Kirkkoniemeltä dumplingissa ja hummeriliemi.

Annoskuvat: Eeropekka Rislakki.

CategoriesViini

Facebook Comments