R

Ravintola-alan työntekijät aloittivat kampanjan seksuaalista häirintää vastaan

Pohjoismaiset horeca-alojen ammattilaiset muistuttavat pikkujoulun juhlijoille, että he eivät ole osa menuuta. Henkilöstöjärjestöt vaativat asiallista käytöstä niin työnantajilta, työyhteisöiltä kuin asiakkailtakin.
Palvelualojen ammattiliitto PAM muistuttaa #notonthemenu-kampanjassaan, että horeca-alalla ja turismin parissa työskentelevät kohtaavat työssään usein seksuaalista häirintää. PAMin vuonna 2015 tekemässä kyselyssä suunnilleen joka toinen matkailualan työntekijä oli joutunut kokemaan seksuaalista häirintää asiakkaan taholta.
Yleisimmin häirintä kohdistuu nuoriin työntekijöihin sekä tarjoilu- ja baarihenkilökuntaan. Kiivasta aikaa ovat pikkujoulut, jolloin työntekijät saavat kokea kourimista ja epäasiallisia kielenkäyttöä. PAM haluaa muistuttaa, että henkilökunta ei ole osa menuuta.
”Kenenkään ei tarvitse sietää loukkauksia työssään. Työnantajan on huolehdittava, ettei työympäristössä ilmene ahdistelua ja seksuaalista häirintää. Meillä kaikilla on vastuumme. Asiakkaana meidän on toimittava reilusti työntekijöitä kohtaan. Työtovereina meidän on tuettava heitä, jotka kaikesta huolimatta joutuvat kiusaamisen kohteeksi”, PAMin edunvalvontajohtaja Jaana Ylitalo muistuttaa.
Viisi Tähteä -toimitus kerää ravintolatyöntekijöiden kokemuksia – niin keittiön kuin salin puolelta – työpaikkakiusaamisesta ja seksuaalisesta häirinnästä seuraavaa aiheesta ilmestyvää juttua varten. 
Kerro kokemuksistasi. Käsittelemme kaikki tarinat ja tapaukset ehdottoman luottamuksellisina ja nimettöminä. Osoite on .

CategoriesYleinen

Facebook Comments