T

Turku tarjoilee maukkaan kattauksen suomalaista ruokaosaamista tulevana viikonloppuna

Monet suomalaiset huippukokit ja kotimaisen ruoan ystävät matkustavat Turkuun tulevana viikonloppuna 5.-7.10. Turun ruoka- ja viinimessuilla pääsee nauttimaan kauden mauista. Voillá!-ruokatapahtuma tarjoaa herkkuja kuudessa turkulaisravintolassa.

Turkulaiskokkien Antti Vahteran ja Aki Wahlmanin isännöimällä Turun ruoka- ja viinimessujen päälavalla kokkaavat tunnetut ruoka-alan nimet. Juontaja Vappu Pimiä luotsaa reseptitiimiä ja muusikko Kasmir valmistaa suosikkiruokiaan. Mukana ovat myös Pipsa Hurmerinta, Meri-Tuuli Väntsi, Jyrki Sukula sekä tallinnalainen keittiömestari Rene Uusmees.

Messujen viinialue on ensimmäistä kertaa pidennetysti auki niin, että messut jatkuvat alueella lauantaina aina klo 21:een asti. Uutuutena on myös Turku Food & Wine Festivalin kanssa toteutettava tasting-alue, jossa on tarjolla olutta, viinejä ja siidereitä.

Messukävijät pääsevät antamaan mielipiteensä uusista ruokatuotteista Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen tutkimuksia varten. Turun ruoka- ja viinimessut järjestetään samaan aikaan Turun Kirjamessujen kanssa. Molempiin tapahtumiin pääsee yhteisellä lipulla.

Voilla! tuo huippukokit turkulaisiin ravintoloihin

Voillá! on uusi ruokatapahtuma, jossa on mukana monta ravintola-alan huippuosaajaa.Tarjolla on niin brunsseja, fine-diningia, bistromenuita kuin cocktailejakin.

Kuvassa VoiVeljien Jarno Seppä (vas.), Ismo Sipeläinen, Heinon Tukun Johanna Nikkanen, sekä Mika Lövgren ja Janne Juvonen VoiVeljistä. Kuva: Johanna Grönlund.

Tapahtumassa on mukana kaikkiaan kuusi ravintolaa, viisi keittiömestaria ja yksi baarimestari. Kukin toteuttaa oman, isäntäravintolan tyyliin istuvan, menunsa yhteistyössä isäntäkeittiön kanssa.

Yksi Voillá!-tapahtuman vierailevista keittiömestareista on Suomen Bocuse d´Or -edustaja Ismo Sipeläinen. Sipeläisen sai mukaan erityisesti Turun-seudun lähiruoka. Tapahtiumassa on luvassa rentoa syystunnelmaa sekä sesonkiruokaa läheltä.

Yleisölle Voillá! tarjoaa mahdollisuuden nauttia jotakin muuta kuin, mihin tapahtuman osallistuvissa ravintoloissa on normaalisti totuttu. Mukana on vieraita, joiden luomuksiin tavallinen ravintola-asiakas ei ihan joka päivä käsiksi pääse, siis harvinaista herkkua.

Voilla!-ravintolat ja vierailijat

Smör: Suomen Bocuse d’Or edustajat Ismo Sipeläinen ja Johan Kurkela,
E. Ekblom: Suomen kokkimaajoukkueen johtaja ja kokkikoulu Espan ravintoloitsija Kristian Vuojärvi,
Göran: Michelin-tähtikokki ja Suomen gastronomian akatemian perustaja Markus Aremo,
Bruukki: Michelin-tähtikokki ja helsinkiläisen Wildin ravintoloitsija Jouni Toivanen,
Anniskelukahvila Tiirikkala: Kyrö Distilleryn brand ambassador Mauricio Allende
Panini: Pasta fabbrican ja Laguna Libre eco osteria della culturan ravintoloitsijana toiminut Paco Ndiaye,

Kuinka Voillá! valloitetaan? Katso ravintolatarinat.fi.

Teksti: Heikki Kähkönen, Johanna Grönlund.

CategoriesYleinen

Facebook Comments