H

Helsingin huippuravintolat Ask ja Farang sulkevat tilapäisesti ovensa kesän jälkeen

Yksi Helsingin kärkiravintoloista, yhden Michelin-tähden Ask, sulkee ovensa Vironkadulla elokuun lopussa. Sulkemisen syynä on muutto myöhemmin avattaviin tiloihin. Uuteen osoitteeseen kesän jälkeen muuttaa myös BW Restaurantsin Farang.

Ravintola Ask avasi ovensa 2012. Avaamisestaan lähtien Ask on  kuulunut koko maan kärkiravintoloiden joukkoon. Ravintola sai yhden Michelin-tähden 2014 ja on pitänyt tähteä sinnikkäästi jo kuudetta vuotta.

Viisi Tähteä -median Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksessä 2018 Ask oli 7:s ja tänä vuonna 10:s. White Guiden listauksessa Ask on nimetty Suomen parhaaksi ravintolaksi.

Linda ja Filip Langhoffin Ask on ollut kaikissa ravintolaäänestyksissä kärkisijoilla viime vuosina. Kuva: Andres Teiss.

Ravintoloitsija Filip Langhoff kertoo Aromi-lehden verkkosivuilla, että keskeinen syy ravintolan muuttoon on liian ahtaaksi käyneet nykyiset tilat. Ravintolassa on vain 20 asiakaspaikkaa. Uuden Askin osoitetta ja avaamisaikaa Langhoff ei vielä paljasta.

10 vuotta täyttävä Farang muuttaa pari sataa metriä lähemmäksi Mannerheimintietä.

Tomi Björckin ja Matti Wikbergin luotsaamaan BW Restaurants -ketjuun kuuluvan Farangin vuokrasopimus Helsingin Taidehallin rakennuksessa päättyyy elokuun lopussa. Ravintola on toiminut samalla paikalla 10 vuotta.

Farang avaa uudelleen vuodenvaihteessa eduskunnan Pikkuparlamentin vieressä, osoitteessa Arkadiankatu 6. Kaakkoisaasialaisiin makuihin perustuvan Farangin konsepti ja makumaailma säilyvät ennallaan, mutta luvassa on lisää tilaa, asiakaspaikkoja ja uusia elämyksiä.

Tomi Björck (oik.) ja Matti Wikberg lupaavat, että uusi Farang on nykyistä reilusti tilavampi.

 

 

Facebook Comments