G

Gastro Helsinki 2022 – Kilpailut vievät ravintola-alaa eteenpäin

Ravintola-alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki 2022 -messujen ohjelmaa. Keittiö- ja saliammattilaisten kisat edistävät alan positiivista näkyvyyttä, parantavat osallistujien ammattitaitoa sekä nostavat Suomen ruokakulttuuria maailman tietoisuuteen. Gastro-messuilla toukokuussa Suomen ja Viron kokkimaajoukkueet ottavat mittaa toisistaan.

Gastro Helsinki 2022 -messuilla ravintola-alan taidot pääsevät estradille. Messujen aikana kisataan osterinavauksen Suomen mestaruudesta, Seafood chef -tittelistä, mitellään taitoja Mestarikoulu-kilpailussa sekä käydään epävirallinen kokkien Suomi-Viro-maaottelu.

Lisäksi ohjelmalavalla keskustellaan kilpailemisen arjesta Vuoden Kokki -kisan, Suomen kokkimaajoukkueen ja Bocuse d’Or -edustajien kanssa.

Kokkikilpailuissa pärjääminen on Suomessa maailman huippuluokkaa. Kokkimaajoukkueen sijoitus kansainvälisellä rankinglistalla on neljäs. Maajoukkue esittelee Gastro Helsingissä ensimmäisen kerran uuden kokoonpanonsa ja saa vieraakseen Viron maajoukkueen.

Alun perin vieraaksi sovittu Islannin maajoukkue on estynyt tulemasta Helsinkiin. Tuuraaja kisaan löytyi nopeasti etelänaapurista Virosta.

“Suomessa on todella monipuolista kulinaarista osaamista, jota ylpeydellä haluamme esitellä myös kansainvälisesti. Kilpailujen näkyminen alan tapahtumissa ja medioissa on tärkeää, jotta saamme viestittyä alan lukuisia mahdollisuuksia tulevaisuuden tekijöille”, kertoo kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Katja Tuomainen.

Kotimaiset kokkikisat ovat tie kansainvälisille areenoille, aina Bocuse d’Or -kilpailuun saakka. Kuva: Elo-säätiö.

Ravintola-alan kilpailijat ja kisojen järjestäjät tuntevat ylpeyttä omasta työstään ja alastaan.

Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa ravintola-alan tulevaisuus on tapetilla. Suomen ruokakulttuurilla on valtavasti annettavaa. Tuomaisen mielestä kilpailut ovat erinomainen tapa kohottaa arvostusta ja nostaa ammattilaisten ylpeyttä alastaan.

“Puhdas luontomme, monipuolinen maatalous ja mahdollisuus kevyeen hiilijalanjälkeen jokaisena sesonkina ovat asioita, joita Suomen tulee tuoda esille kansainvälisessä kilpailutoiminnassa matkailijoiden ja alan työntekijöiden houkuttelemiseksi”, Tuomainen toteaa.

Kokkimaajoukkueen joukkueenjohtajalla Katja Tuomaisella on kokemusta monista kokkikisoista myös kilpailijana.

Restonomiopiskelijoille tarkoitettu Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ja kunnioitusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Mestarikoulu 2022:ssa kisataan sekä sali- että keittiöosaamisessa.

“Mestarikoulu on ammattikilpailujen lähtöpiste, johon osallistumalla on hyvä harjoitella kilpailemista. Mestarikoulusta on suora jatkumo kotimaisiin Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuihin sekä siitä eteenpäin aina kansainvälisille areenoille saakka, esimerkiksi Kokkimaajoukkueeseen ja Bocuse d’Or -kilpailuihin, kertoo Mestarikoulua järjestävän Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas.

Kannas muistuttaa, että kilpailut opettavat kilpailijoita kestämään painetta ja kehittävät uutta reseptiikkaa.

“Ne ovat myös erinomainen verkostoitumismahdollisuus nuorille alan ihmisten ja teollisuuden kanssa”, hän tähdentää.

Kilpailut Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa

18.–20.5. FIN-EST Gastro Champion 2022
18.19.5. Mestarikoulu
20.5. Seafood chef
20.5. Osterinavauksen SM

Gastro Helsinki 2022 -messujen koko ohjelma on osoitteessa https://gastro.messukeskus.com.

Facebook Comments