S

Suomen Gastronomien Seuran ansiomerkki Ravintola Nokan Ari Ruoholle ja Terhi Vitikalle

Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt seuran ansiohaarukat helsinkiläisen Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoholle ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikalle. Seura perustelee ansiomerkkien myöntämistä Ruohon ja Vitikan ansioilla suomalaisen keittiön lipunkantajina. Edsellisen kerran ansiohaarukka on jaettu vuonna 2007.

Helsingin Katajanokalla 20 vuotta toiminut Ravintola Nokka tunnetaan ajassa elävänä ja asiakkaiden tarpeet ymmärtävänä klassikkoravintolana. Ari Ruohon ja Terhi Vitikan johtaman Nokan toimintamalli on maailman mittakaavassakin uniikki ja kiinnostava.

“Keittiö osallistuu ruokasesonkien ja parhaiden pientuottajien aarteiden hankintaan ja tarjoaa tyylikkäällä tavalla ateriakokonaisuuksia, joissa maistuu suomalaisen keittiön sielu”, puheenjohtaja Joni Kiiski perustelee Suomen Gastronomien Seuran tunnustusta.

Ruoho ja Vitikka ovat luoneet monimuotoisen palvelukokonaisuuden. Nokan viinibaari, elämysillallinen kokkikoulu Kokassa, Nokka Chef Table ja erilaiset tapahtumat pohjautuvat saumattomasti ravintolan konseptiin ja arvoihin.

Keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikka ovat laaja-alaisella ruokakulttuurityöllään tehneet tunnetuksi myös laajan pientuottajaverkoston hyvän ruoan ja juoman ystäville ja periksiantamattomasti tuoneet suomalaisen keittiön ja ruoan vahvuuksia esille.

Nokka on palvellut asiakkaitaan Katajanokalla jo kunniakkaat 20 vuotta. Kuva: Teemu Mäkelä.

Perustelujen mukaan työ suomalaisen keittiön ja gastronomian puolesta hakee vertaistaan. Ruoho on rohkaissut suomalaisia käyttämään yhä enemmän riistaa ja villikalaa, innostanut ruoanlaiton pariin mainioillaan resepteillään ja opastanut päiväkotilapsia puhtaiden makujen äärelle.

“Toimin niin töissä kuin vapaa-aikana arvojeni ja Nokan ideologian mukaisesti. On ilo huomata, miten suomalainen puhdas ruoka on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan”, Ruoho sanoo.

Nokan asiakkaat arvostavat mietittyä ja käsityönä valmistettua ravintolakokemusta, joka on enemmän kuin osiensa summa.

“Ruoan ketju tiloilta, metsistä ja vesistä tunnelmalliseen ravintolapöytään sisältää monen ihmisen arvokkaan panoksen. Olemme toimineet sitoutuneen henkilökunnan kanssa pitkäjänteisesti kotimaisen ruuan parissa ja tunnustus työstämme tuntuu huikealta, Vitikka perustelee.

Suomen Gastronomien Seura myöntää ansiomerkin henkilölle, joka huomattavalla ja ansiokkaalla tavalla on edistänyt seuran tarkoitusperiä suomalaisen gastronomian vaalimisessa ja kehittämisessä.

Gastronomien ansiohaarukan saajat
Terhi Vitikka 2022
Ari Ruoho 2022
Jyrki Talvitie 2007
Charles Haukatsalo 2007
Tore Wretman 1996
Eero Mäkelä 1995
Georg H. Borgström 1995
Heikki Tavela 1994
Mysi Lahtinen 1994
Raili Koroma 1993
Johannes Koroma 1993
Jukka Mannerkorpi 1992
Anna-Maija Tanttu 1991

CategoriesKansi Ravintolat

Facebook Comments