S

Sinebrychoff ei järjestä Suomen Olutmestari -kilpailua tänä syksynä

Olutalan ammattilaisten Suomen Olutmestari -kilpailu jää tauolle. Sinebrychoffiin vuodesta 2008 järjestämä baariammattilaisten kilpailu pitää ainakin yhden välivuoden. Panimoyhtiö päättää kisan tulevaisuudesta myöhemmin.
Sinebrychoff on järjestänyt Suomen Olutmestari -kilpailun yhdeksän kertaa. Kisan yleisöfinaali on pidetty joka syksy panimoyhtiön syntymäpäivien yhteydessä. Sinebrychoff viettää perustamisensa vuosipäivää sekä Suomalaisen oluen päivää 13. lokakuuta.

Carlsberg on uusinut Sinebrychoffin johdon ja markkinointistrategian tämän vuoden aikana.

Sinebrychoffiin viestintäpäällikkö Timo Mikkola myöntää, että on kilpailu on nykymuodossaan tullut tiensä päähän. Yhtiö halua miettiä uusia tapoja kohdata kuluttajia ja aktivoida ravintoloita merkkipäivänsä yhteydessä.
”Tähän asti olemme olleet vähintäänkin tyytyväisiä tapahtumaan, mutta pidämme nyt tauon sen järjestämisessä,” Mikkola sanoo.
Sinebrychoff on osa tanskalaista panimojättiä Carlsbergiä. Yhtiön toimitusjohtaja vaihtui muutama viikko sitten, kun norjalainen Anders Frydenlund tuli juomatalon peräsimeen. Panimo on uudistanut viime kuukausina myös markkinointitiiminsä ja -strategiansa.
”Olutmestari-kisan toteuttamista ei ole tietenkään helpottanut mittava organisaatiouudistus markkinoinnissamme viime keväänä”, Mikkola sanoo.

Vuoden 2017 Suomen Olutmestarin Miika Korpelan nimikko-olut on tumma Suomen Olutmestari Schwartz-Weizen.

Kilpailun taso on parantunut vuosi vuodelta. Suomessa ei järjestä muita vastaavia kilpailuja ravintoloiden olutalan osaajille. Nyt alan kilpailuihin jää olutkisan mentävä aukko.
”Suomessa on huikeaa olutosaamista. Erityisesti ravintoloissa tehdään tänä päivänä tärkeää olutkultturityötä. Mestareita on paljon!”, Mikkola tähdentää.

Alkuvuosien voittajat kävivät näyttämässä olutosaamistaAn Stella Artois’n kisoissa New Yorkia ja Buenos Airesia myöten.

Alkuvuosina Vuoden Olutmestarit edustivat Suomea kansainvälisissä Stella Artois World Draught Masters -kisoissa eri puolilla maailmaa. Kansainvälistä tuntumaa kävivät ottamassa Mika Aho, Vesa Salminen, Jani Mikkonen ja Joonas Koivisto.

Vuoden Olutmestari 2010 Vesa Salminen edusti Suomea New Yorkin kansainvälisessä kisassa.

Vuodesta 2013 lähtien kilpailun voittaja on saanut panna suosikkioluensa Sinebrychoffilla yhdessä panimomestari Heikki Vuokon kanssa. Nimikko-oluensa ovat käyneet valmistamassa Mirva Kylmäkorpi, Juha Sorsa, Jani Suomalainen, Antti Peltonen ja Miika Korpela.
Korpelan Suomen Olutmestarin Schwarz-Weizen, 4,7 %, julkistettiin Helsingissä perjantaina. Valmistajan mukaan kyseessä on tumma vehnäolut, joka kunnioittaa oluttyyppinsä saksalaisia perinteitä.
Kyseessä on ensimmäinen Suomen Olutmestarin olut, joka tuodaan myyntiin päivittäistavarakaupassa ja lasipullossa. Aiemmat voittajaoluet ovat olleet myynnissä vain ravintoloissa.

CategoriesYleinen

Facebook Comments