S

Smaku huipentuu koko kansan ruokajuhlaan Porvoossa

Porvoon Smaku-ruokatapahtuma huipentuu tänään Kulttuuritalo Grandin koko kansan ruokajuhlaan. Smakussa mukana olevat ravintolat tuovat annoksensa maistettaviksi klo 15-20 järjestettävään herkuttelutilaisuuteen. 

Yhteistyössä Viisi Tähteä Media ja Porvoon matkailutoimisto

Smaku-tapahtuma käynnistyi ravintoloissa jo 14 elokuuta, Jokainen mukana oleva ravintola on luonut maisteluversion vähintään yhdestä annoksestaan. Viiden euron hintaiset annokset ovat tänään maistettavina Moon River Porvoo -kaupunkitapahtuman yhteydessä Kulttuuritalo Grandissa.
Tarjolla on oikea makujen karnevaali, jossa kaikki ravintolat maistattavat parhaimpia maisteluannoksiaan yhdellä kertaa. Annoslipukkeita Smakun huipennukseen saa ravintoloista ja Grandin sisääntuloaulasta.

Uusi ruokakirja kokoaa Porvoon ravintolat ja niiden parhaat annokset yhteen.

Porvoosta on muodostunut  mielenkiintoinen ravintolakaupunki sekä kulinaristinen matkailukohde, jonne saavutaan pääkaupunkiseudulta ja kauempaakin.

Makujen Porvoo -keittokirja julkistetaan Porvoossa tänään.

Lauantaina julkistettava Makujen Porvoo on ruokatoimittaja Matleena Lahden ja MTV:n Makuja-ruokasivuston toimittajan Petra Tuomisen uunituore keittokirja, joka esittelee Porvoon ravintoloiden ja kahviloiden makuaarteet.
Kirjassa on yli 30 ruoka-ammattilaisen suosikkia Porvoosta jokaiseen kotikeittiöön soveltuvina resepteinä ja annoskuvina. Mukana on sekä tunnettuja ravintoloita ja kahviloita että uudempia tulokkaita. Makujen Porvoo -kirjan kuvat on ottanut porvoolainen Niko Laurila.
Smaku 2017 -tapahtumassa ovat mukana
Sicapelle, Kirkkotori 3
Taiteilija Ville Vallgrenin lemmikkipossun mukaan nimetty ravintola tarjoaa luovuudella koostettuja sesonginmukaisia bistro-annoksia tuoreista lähiraaka-aineista.
Meat District, Gabriel Hagertin kuja
Italialaisen ruuanlaiton käsityöperinnettä kunnioittava ravintolan filosofiana on alusta asti itse tehty ruoka. Liha tulee aina luomutiloilta. Lihan rinnalla kulkevat juustot ja kasvikset.
Bistro Sinne, Läntinen Aleksanterinkatu 1
Puhdasta ja huolella valmistettua ruokaa lähituottajien raaka-aineista. Sinnen ruokakulttuurissa näkyvät ja maistuvat itäuusmaalainen perinne sekä meren ja saariston läheisyys.
Zum Beispiel, Rihkamakatu 2
Zum Beispiel on sekä moderni eurooppalainen ravintola että deli. Raikas ja makuja tyylikkäästi yhdistelevä sekoitus on tuttua kotoisaa ja keskieurooppalaista annoskulttuuria.
Café Postres, Gabriel Hagertinkatu
Café Postres toi Michelin-tähdellä arvostetun helsinkiläisravintolan Postresin hengen Vanhan Porvoon sydämeen keväällä 2016. Artesaanikahvila myötäilee esikuvansa laatua.
Kannonnokka & Vanha Navetta, Henttalantie 20
Tunnelmallinen ja ruualle aidosti omistautunut Kannonnokka tarjoilee herkullisia ja makuhermoja makuja kauden raaka-aineista, joista osa tulee ravintolan omasta pihapiiristä
Haikon Kartano, Haikkoontie 114
Haikon Kartanon on kulttuirkohde jo itsessään. Ravintolan tyylissä on vaikutteita sekä ranskalaisesta että venäläisestä keittiöstä ja niitä raikastetaan skandinaavisilla mauilla ja raaka-aineilla.
Fryysarinranta, Jokikatu 20
Saaristolaisbuffetlounas vie kielen mennessään. Á la carte -listalla on mm. graavisiikaa sekä porvoolaisia etanoita. Terassi sijatsee idyllisten vanhojen rantamaksiinien keskellä.
Wanha Laamanni, Vuorikatu 17
Porvoon ravintolaklassiikko on uudistunut. Wanha Laamanni tarjoaa moderneja skandinaavisia makuelämyksiä historiallisessa perinnemiljöössä aivan Tuomiokirkon vieressä.
Rafael’s Steakhouse, Piispankatu 28
Rafael’s Steak House on tyylikkään rento ja lämminhenkinen ruoka- ja seurusteluravintola. Ravintolan keittiö tarjoaa runsaita elämyksiä, viihtyisyyttä ja aidon hiiligrillin makuja.
La Fiesta, Lundinkatu 14
Näyttävät, herkulliset ja uniikit annokset saavat veden herahtamaan kielelle. À la carte -listalla on grilliruokia, burgereita, fajitaksia sekä suussa sulavia jälkiruokia.
Brasserie L’amour, Rihkamatori 2
Lämminhenkinen Brasserie L’amour tarjoilee klassisen hyvää ruokaa modernilla otteella sekä erilaisia ruokakulttuureja rohkeasti yhdistellen. Monipuolinen olut- ja viinivalikoima.
Bistro Gustaf, Mannerheiminkatu 9
Porvoolaisen ravintolakulttuurin uusin tulokas yhdistää ranskalaista ja skandinaavista keittiötä herättäen historiallisen vanhan apteekin tilat henkiin aivan kaupungin keskustassa.
El Patio, Kirkkokatu 4
El Patio on tunnelmallinen ruokapaikka vanhan Porvoon sydämessä, jossa on helppo pisätytyä nauttimassa espanjalaisia viinejä, tapaksia ja maittavia à la carte -annoksia.
Vanhan Porvoon Jäätelötehdas, Kirkkotori 7
Annoskuvat: Niko Laurila. Artikkelin pääkuva: Ilona Savola.

CategoriesMatkalla

Facebook Comments