K

Kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen ei lisännyt alkoholijuomien myyntiä

Raittiusjärjestöjen väite, että kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen olisi lisännyt mietojen alkoholijuomien myyntiä ei perustu tilastollisiin tosiasioihin. Panimoliiton jäsenyritysten siiderin, lonkeron ja oluiden myyntilitrat vähenivät viime vuonna 0,3 prosenttia edellisvuodesta, vaikka kaupat saivat olla useita tunteja viikossa pidempään auki kuin aiemmin.
Panimojuomia myytiin yhteensä 756 miljoonaa litraa. Kymmenen viime vuoden aikana oluen, siiderin, lonkeroiden, virvoitusjuomien ja kivennäisvesien kotimaanmyynnistä on sulanut yli 90 miljoonaa litraa eli reilut 10 prosenttia.
”Kotimaisen panimoelinkeinon toimintamahdollisuuksia on jatkuvasti heikennetty. Sen tuloksena kotimaanmyynti on laskenut pitkällä aikavälillä. Matkustajatuonnin hillitsemiseksi on pikaisesti saatava uusi alkoholilaki voimaan sekä oluen, siiderin ja lonkeron veroa laskettava”, sanoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa.
Luvut perustuvat Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton jäsenyritysten Captol Investin, Hartwallin, Olvin, Red Bullin, Saimaan Juomatehtaan ja Sinebrychoffin myyntitilastoihin.

Oluen myynti eri jakelukanavissa. Kuva: Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto.

CategoriesJuomat Olut

Facebook Comments