H

Helsingin Punavuoreen leipomoravintola

Leipurit Kaisa Johansson ja Susanna Vuori

Ravintoloista, kuten Farang ja Bronda, tunnettu BW-restaurants avaa Punavuoreen leipomon, joka toimii myös kahvilana ja ravintolana. Punavuorelaisten kerrotaan voivan herätä uunituoreen leivän tuoksuun jo toukokuussa.
Levain-niminen leipomoravintola avataan Kankurinkatu 6:een. Levainia kuvaillaan naapuruston asukkaille helpoksi ja lämminhenkiseksi olohuoneenjatkeeksi sekä mutkattomaksi ruokailupaikaksi, josta voi ostaa mukaansa korkealaatuisia leipomotuotteita.
Levainin tuotteista vastaavat Kaisa Johansson ja Susanna Vuori, joilla on alan kokemusta muun muassa Chez Dominiquesta ja Porvoon Leipä & Pojasta, Lontoon Yauatchasta ja l’Atelier Robuchonilta sekä Pariisissa sijaitevasta Ferrandin leipomokoulusta.
Levainin leivät leivotaan perinteisellä hapanjuurimenetelmällä ja leipurien käsityötä kerrotaan pääsevän seuraamaan lähietäisyydeltä.
”Nyt avattava leipomo on tekijöiden pitkäaikainen haave, jota varten on ponnisteltu vuosia. Osaamista on kartutettu kansainvälisellä tasolla ja reseptiikkaa hiottu huolella. Ystävät ja sukulaiset ovat olleet leipien koemaistajia ja mauista on supistu kaupungin kaduilla jo tovin. Pian muutkin pääsevät maistamaan Levainin leipää, mikä on aivan mahtavaa!”, BW:n ravintoloitsija Matti Wikberg iloitsee.

CategoriesYleinen

Facebook Comments