H

Huippukokki Pekka Terävä kehittää ruoalle täydellisesti sopivan oluen

Olo Groupin keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija Pekka Terävä aikoo kehittää ruoalle täydellisesti sopivan oluen. Terävän kumppanina hankkeessa on Malmgårdin Panimon panimomestari Tuomas Markkula.

Palkituista Olo– ja Emo-ravintoloista tunnettu huippukokki ja laatuoluiden ystävä Pekka Terävä on ryhtynyt kehittämään suomalaiseen keittiöön soveltuvaa täydellistä ruokaolutta. Kumppaniksi vaativaan projektiin Terävä on kutsunut Itä-Uudellamaalla toimivan Malmgårdin Panimon, jonka panimomestari Tuomas Markkula on ottanut haasteen vastaan.

Terävä tunnustautuu oluiden ystäväksi, joka on ihastunut Malmgårdin Panimon käsityöoluiden laatuun ja makuun. Kehitysvaiheessa vielä olevassa täydellisessä ruokaoluessa on tarkoitus löytää kokonaisuus, joka löytää kumppaninsa sekä alku- että pääruokien parista.

”Kyseessä on aavistuksen kupliva, ehkä hieman samppanjamaisuteen vivahtava kokonaisuus, jossa yhdistyvät puhtaat ja laadukkaat raaka-aineet, hienot maut, raikkaus ja tuoreus. Ehkä mukana on suomalaista karviaistakin”, Terävä kuvailee.

Huippukokki arvostaa panimokumppaninsa oluiden laatua ja panimon osaamista.

Malmgårdin Panimo on Terävälle tuttu kumppani. Panimon oluet ovat maistuneet useiden erilaisten annosten kanssa Michelin-tähdellä palkitussa ravintola Olossa sekä Gastrobar Emossa Helsingissä.

”Malmgårdin oluisiin liittyy myös valtavan hieno tarina, jossa mukana ovat kartanon pelloilta peräisin olevat oluiden raaka-aineet, oma vesivoima, käsityö ja suomalaiset perinteet. Olut on ruokajuoma parhaimmillaan ja iso osa suomalaista kulttuurihistoriaa”, Terävä sanoo.

”Malmgårdin Panimon oluissa jokainen ainesosa on valittu huolella ja täyttää oman ainutlaatuisen roolinsa”, panimomestari Tuomas Markkula tähdentää. Kuva: Heikki Kähkönen.

Panimomestari Tuomas Markkula on innoissaan käynnistyneestä yhteistyöstä. Markkula kertoo, että he suhtautuvat Terävän kanssa molemmat intohimoisesti kotimaisen ruoka- ja juomakulttuurin kehittämiseen.

”Keskitymme nyt pitkään ja huolelliseen kehitystyöhön, joka perustuu parhaisiin mahdollisiin raaka-aineisiin, omien visioiden toteuttamiseen sekä loputtomaan pienten yksityiskohtien hiomiseen. Tavoitteenamme on täydellinen hyvän ruuan ja laadukkaan juoman liitto, eikä siihen ei ole oikotietä”, Markkula kuvailee.

Ruoalle täydellisen oluen julkaisemiselle ei ole vielä aikataulua. Olut tulee joka tapauksessa anniskeluun kaikkiin Olo Groupin ravintoloihin. joihin kuuluvat useaan otteeseen Suomen parhaaksi ravintolaksi valittu Ravintola Olo, Gastrobar Emo sekä Mäntän Serlachius-museo Göstan yhteyteen avattu Ravintola Gösta.

Malmgårdin Panimo on kevään aikana uudistanut tuotevalikoimaansa ja ilmettään. Osana uudistusta panimo siirtyi 0,5 litran pulloista 0,33 litran lasipulloihin.

Brändiuudistuksella panimo haluaa vastata kuluttajien toiveisiin. Samalla panimo pyrkii helpottamaan eri tilanteisiin sopivien oluiden valintaa jatkuvasti kasvavasta tarjonnasta.

CategoriesJuomat Matkalla Olut

Facebook Comments