Turun Aurajokirannan semiklassikko Smör on listamme vakiokalustoa. Restoran Smör viettää tänä vuonna 15-vuotispäiviään, ja se teki komean nousun sijalta 22 sijalle 7.

Smörin konsepti on evoluution hioma ja päivitysten myötä se kestää hyvin aikaa. Tunnelmallisessa kellarissa sijaitsevan ravintolan remontissa säilytettiin kaikki se, joka on tehnyt Smörin tunnelmasta sen, mistä se tunnetaan. Myös Mikko Pakolan johtaman keittiö pantiin uusiksi kunnianhimon nousun myötä. Pakolan palo näkyi hyvin Bocuse d’Or -kisan Suomen karsinnoissa, jossa hän sijoittui kauden 2024-2025 finaalissa toiseksi.

Vaikka smöriläiset puhuvat Smör 2.0 -versiosta, ruoka ja -filosofia pitävät linjansa: keittiö ottaa vauhtia skandinaavisesta makujen puhtaudesta ja perinteisestä lähiruoka-ajattelusta, joka tarjoaa jotakin kaikille aisteille. Ruoka on kekseliästä ja herkullista sekä teknisesti taitavasti toteutettua. Annokset ovat todella kauniita ja taidokkaasti koostettuja, joissa sesongit korostuvat. Suorat tuottajasuhteet sekä oma puutarha takaavat sesongin parhaat raaka-aineet. Maku on maksimoitu ja hävikki minimoitu. Ideaan kuuluu myös se, että Smör jaksaa aina yllättää.

Neljän ruokalajin menu on muotoutunut Smörin signatuuriksi, vaikka sisältö vaihtuu parin viikon välein. Tämä pitää viinien parittamisen virkeänä, jota mainio viinivalikoima tukee. Salin ja keittiön yhteistyö saa aina positiivisia mainintoja. Palvelu on erinomaista, jopa loistavaa. Tämäkin luonnehdinta on kuultu ” Kuten Turku on ainoa oikea pääkaupunki, tämä ravintola on ainoa oikea Turun ykkönen – klassikko.”

Äänestäjiltä
”Tunnelma, ruoan ja juoman laatu ovat tapissa. Hienoja pohjoismaisia raaka-aineita, ja usein lähitiloilta, taidolla loppuun asti hiottuina. Kun jo pala leipää herättää innostusta, tiedämme olevamme merkittävän äärellä. Inspiroi myös kansainvälisiä vieraita. Tehnyt huikean nousun huipulle Mikko Pakolan johdolla. Turun kiistaton ykkönen.”

Kuva: Smör.

Smör
Läntinen Rantakatu 3, 20100 Turku
Verkossa
Facebook 
Instagram 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments