Gina – The Italian Bistro on ravintola, jossa on tarjoiltu syyskuusta 2023 lähtien perinteisiä italialaisia herkkuja moderneilla aatoksilla, mikä tarkoittaa ranskalaisen keittiön tekniikan miksaamista italo-perinteisiin. Puhdashenkisyys ei muutoinkaan ole pidäke, sillä nimeen liitetty bistro-sana viittaa juuri Ranskaan samalla, kun Italiassa on samaa rentoutta ja ravintolan mielenmaisemaa edustava käsite trattoria tai viinillisempi osteria. The-määre menee jo pidemmälle huumorin puolelle.

Ginan keittiössä häärivät italialaiseen ruokaan ihastuneet, ranskalaisen koulukunnan kokit. Taustalla on tamperelaisjoukkue Arto Rastas ja Hans Välimäki sekä Miika Lönn ja Maria Von Graevenitz-Välimäki, jotka ovat ryhmä myös Bistro Bardot’n takana.

Tässä Ginan lupaus: ”Jos siis olet todellinen italofiili, uskomme, että Ginan herkkujen äärellä et pety. Meno keittiössä on savuisen sakeaa, ruoka maittavaa, juomat kylmiä ja ravintolan tunnelma iloluonteista.”

Liikeidea nojautuu hyvään ruokaan ja erinomaiseen palveluun, tyylikkääseen baariin ja ajattomaan lämpimään sisutukseen sekä loistavaan tunnelmaan. Ginassa ei puristeta mailaa italialaisuudesta liian tiukasti, kuten ei tehdä Italiassakaan ns. paremmissa paikoissa. Oleellista on, että appeet ja juomat maistuvat hyvältä.

Kuva Bistro Gina

Äänestäjiltä
”Rentoa tekemistä. Upea sisustus ja maistuva ruoka. Upea avokeittiö puhuttelee. Viinilista on laadukas ja palvelu huomaavaista. Cocktailit ovat omaa luokkaansa. Makumatka Italiaan, mutta silti suomalainen – kiitos astioiden ja henkilökunnan. Lautaselle tulee luksusta ilman turhan nuukaa italialaisuutta.”

Bistro Gina
Korkeavuorenkatu 34, 00130 Helsinki
Verkossa

CategoriesYleinen

Facebook Comments