Le Ankka sai nimensä ja sisustuksen petrolisen värin Sari Helinin kotiin hankitusta Kaj Stenvallin ankkamaalauksesta, joka piskuisen ravintolasalin katseen vangitsija. Myös kalustuksessa ja katteissa suomalaisuus, uusi ja vanha toimivat ohjenuorana.

Le Ankka avautui samaan tilaan Helsingin jugend-pääkadulla, Huvilakadulla, jossa sijaitsi aiemmin Sasu Laukkosen Ora ja sitä aiemmin Chef & Sommelier, minkä pitkän muistin haltijat tietävät.

Tilan ja keittiön ottivat haltuun viime aikoina – ja jatkossakin – Punkaharjulla Luston Metsämuseon ravintolaa menestyksekkäästi ohjanneet Ilkka Lääveri ja Sari Helin. Luston mentyä remonttiin, Lääveri-Helin-pari toivat erityisesti Punkaharjun alueen laaturaaka-aineet Helsinkiin, mutta kenties astetta urbaanimmalla silauksella.

Le Ankan ilta koostuu kahdesta kattauksesta ja sesonginmyötäisistä menuista, joiden takana on lähinnä ranskalaisen keittiön tekniikat. Uusi ja vanha lyövät kättä.

Alkuperäisiin aukiolopäiviin on lisätty yksi ja siksi salissa Helinin lisäksi henkeä luovat sommelier Jani Koskela ja hovi Eeti Turpela. Keittiössä Ilkka Lääverin lisäksi ovat Hassanein Al-itawa, Sebastian Stenman ja Okko Haro.

Kuva Eeropekka Rislakki

Äänestäjiltä
”Ihana uutuus ei jätä kylmäksi. Ammattitaitoa ja varmuutta luovasti. Ystävällinen ja rento palvelu ja lämmin tunnelma. Hinta-laatusuhde on ylivertainen, ruoka todella hyvää ja henkilökunta on vilpittömän ystävällistä ja palvelualtista. Ihanat kotimaiset raaka-aineet ja Ilkan huippuosaaminen ovat parasta, mitä rahalla saa.”

Le Ankka
Huvilakatu 28, 00150 Helsinki
Verkossa

CategoriesYleinen

Facebook Comments