Pastis oli aiemmin pieni palanen maalais-Ranskaa ja bistro-Pariisia Helsingissä. Nyt se on kaksinkertaistanut tilansa, mutta on yhä kuin sielukas chanson. Pastis on keittiömestari Timo Lintsi Linnamäen oodi ranskalaisen keittiön perusasioille ja suurille mauille. Taso vain nousi lisätilan myötä.

Linnamäki on tulenpalavasti uskollinen ranskalaisen keittiön tekniikoille ja perusvarmoille klassikoille, jotka osoittavat, miksi ranskalainen keittiö on yhä tärkeä ja oleellinen osa nykykokkaamistakin. Epävarmat ajat tukevat paluuta hyviksi ja herkullisiin perusasioihin.

Pastis tarjoaa viikoittain vaihtuvan, kolmen ruokalajin Menu du Jour -illallisen yksittäin tilattavien annosten lisäksi. Sesonkien vaihtelut ovat vahvasti läsnä. Eurooppalaiset, klassiset viinit, jotka ovat ravintolaryhmän omaa maahantuontia, tukevat kokonaisuutta.

50 Parasta -listalle sijoittuneet Muru ja Finnjävel kuuluvat samaan ravintolaryhmään, joten osaamista ja aivomuskeleita riittää.

Äänestäjiltä
”Kansainvälinen, rento ja intiimi tunnelma. Ruoka on herkullista ja viinilista monipuolinen. Nuori henkilökunta vähän jännittää, mutta ovat söpön kohteliaita. Uudistettu Pastis on onnistunut tuomaan Pariisin Helsinkiin paremmin kuin mikään muu paikka. Helppo poiketa lyhyemmällekin visiitille.”

Kuva: Pastis.

Pastis
Pieni Roobertinkatu 2, 00130 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments