2

22 Finnjävel Salonki, Helsinki

Finnjävel toteuttaa suomalaisten perinneruokien etsintää, reseptien purkua ja uudelleen rakentamista maistuviksi annoksiksi. Se on sekä hauskaa, mutta myös tärkeää herättelyä suomalaisen ruokakulttuurin vuosisataisiin ulottuvuuksiin. Lautasille nousee upeaa, maukasta suomalaista juurista ja sielunmaisemasta nousevaa fine diningia. Konsistenssit ja maku herättävät mielikuvia perinneruoista, mutta samalla syntyy uusia elämyksiä.

Helsingin Taidehallin kyljessä sijaitseva Finnjävel teki sen, mitä ilmeisesti Michelin-ukko on Suomessa käydessään odottanut: tehkää jotakin, joka nousee omasta kulttuuristanne – siten annettu tähti on tähdistämme merkityksellisin. Mestarikokkien työtä! Suomi kartalle, perkele!

Kiitos kuuluu Tommi Tuomiselle, jolla on myös toinen tähti johtamastaan ravintola Demosta jo vuodesta 2007 lähtien. Uusin vahvistus Finnjävelissä on niin ikään tähden tahoillaan keittänyt Jari Vesivalo.

Finnjävel jakautuu kahteen osaan: Salonki on fine dining- eli Michelinin tähtipuoli, ja Sali toimii rennommalla otteella. Yhtä kaikki: gastronationalismi on voimissaan ja Finnjävelin tiimi osoittaa, että suomalaisessa ruokakulttuurissa ja sen juurissa on potentiaalia vaikka mihin. Tuttuja makuja on toteutettu modernilla ja nerokkaalla tavalla. Lisäksi onhan meillä neljä vuodenaikaa, pohjoinen ilmasto sekä loputtomasti alueellisia erikoisuuksia ja jossakin taustalla on heimoajatteluakin jäljellä.

Äänestäjiltä:
”Oodi suomalaiselle ruoalle. Ruoissa maistuvat nostalgiset maut sekä muistot. Annosten innovatiivisuudessa ja laadussa ei tehdä kompromisseja. Mielenkiintoinen, tasapainoinen ja herkullinen, loistava palvelu. Suomalaisen ruoan nostaminen näin elegantille tasolle vaatii sekä taitoa että luovuutta. Saa olla ylpeä ruokaperinnöstämme.”

Kuva: Finnjävel.

Finnjävel Salonki / Finnjävel Sali & Salonki
Ainonkatu 3, 00100 Helsinki
Verkossa
Pöytävaraus Quandoo 
Facebook
Instagram

 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments