2

21 Ristorante Scolare, Helsinki

Ristorante Scolaren maut ovat täyttä Italiaa, sillä lukuisat raaka-aineet ovat parasta, mitä Italian eri alueet tarjoavat. Keittiöstä vastaa jo monessa liemessä keitetty Kalle Tanner, Olo Collectionin kortteliravintola Egosta tuttu sekä Vuoden kokki 2018 ja Suomen Bocuse d’Or -joukkueen valmentajana toiminut monimestari. Ravintolapäällikkönä on Kirsi Kedonperä.

Useita Helsingin maukkaimpia ravintoloita operoiva Olo Collection onnistui jälleen uuden paikan avaamisessa. Italialainen Scolare, joka sijaitsee Fabianinkadulla kulmittain Kasarmintoria, avaa pääsyn rakennukseen, joka ei ole ollut aiemmin julkista tilaa – sisällä on upea halli valokattoineen.

Ristorante Scolare sekä sen baari Enoteca Banco Vini ovat syntyneet suuresta rakkaudesta italialaista ruokakulttuuria kohtaan. Pyrkimyksenä on luoda hyväntuulinen paikka, jossa saa pöllyttää pastajauhoja, hörppiä viiniä, paseerata tomaatteja, puristella burrataa, viipaloida kinkkuja, raastaa parmesania, avata baroloja, kokoontua yhteen, ja nauraa sekä pitää elämäniloista meteliä. Lisäksi ravintolan kunnianhimoisena tavoitteena on olla CO2-päästötön tänä vuonna.

Scolaren viinit ja muut juomat ovat kohdillaan, sillä ravintolan juomaosaaminen on yhteistä yhtiön muiden ravintoloiden: OlonBrasan, Emon ja Egon kanssa.

Koska ruoka on kiistatta kulttuuria, Scolaressa kulttuuri jatkuu myös lautasen reunan yli. Siksi Scolare liittyy niiden harvojen ravintoloiden joukkoon, joissa taiteella on sijansa

Scolaressa on belgialaisen, kansainvälisen taidetähden, kokkitaustaisen Koen Vanmechelenin teos sarjasta The Cosmopolitan Chicken (mukana on munankuoria ja kanan sulkia).

Yhteys on syntynyt Vanmechelenin ja Olon Pekka Terävän kohtaamisista. Vanmechelen tunnetaan erityisesti kanan alkuperäislajien tiede- ja taideprojekteista, luonnon monimuotoisuuden puolestatoimijana sekä omasta eläintarhasta, jossa on lajistoa kirahveista laamoihin ja mm. 400 kanaa. Kokki on vaikuttaja – jos haluaa.

Kuva Eeropekka Rislakki.

Äänestäjiltä
”Autenttinen, taidokas ja maukas. Erittäin suurella sydämellä tehdyt annokset. Ammattimaista raaka-aineiden käyttöä. Loistavat viinit. Rohkeasti yksinkertainen ja tyylikäs. Todella hieno ravintolatila, kiva musiikki ja tunnelma. Uudistaa näkemyksen italialaisesta keittiöstä. Tämä on ravintola, johon haluaa tulla uudestaan ja uudestaan.”

Ristorante Scolare
Fabianinkatu 19, 00130 Helsinki
Verkossa 

 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments