Helsingin Katajanokalla vuodesta 1975 toiminut piskuinen Wellamo törmäytti aikanaan ranskalaisen keittiön klassikoita slaavilaisella raskaudella ansiokkaasti läpi vuosikymmenien suhdanteiden, mutta viimeiset pari vuotta vetäjänä on The Bull & The Firm -kollektiivin Dani Hänninen.

Tuloksena on Wellamon bistromaineen päivitetty jatkaja skandinaavisen keittiön voimalla. Tarjolla on tuoreutta, raikkautta ja sopivan yllättävää. Vaikka keittiö on uusittu, samoin sali, jäljelle jäi kaikki se, joka luo jatkuvuutta ja eletyn elämän tunnelmaa. Tuloksena on ihan oikea kortteliravintola.

Neobistron tapaan kaikki nousee raaka-aineen kunnioituksesta, lähialueen luomutuotteista, sesongeista, suurista mauista, hyvistä viineistä ja cocktaileista sekä rennosta tunnelmasta. Perinteisiä, sesongin mukaisia raaka-aineita käytetään elämyksellisesti. Ohjaavana pointtina on kestävä kehitys – mukaan lukien sosiaalisesti kestävä työntekijöistä tuottajiin.

Dani Hänninen & kumppanit ovat nostaneet Wellamon suoraan sydämiin. Salin lempeänrennosta ilmapiiristä vastaa Minna Tuomela.

Äänestäjiltä
”Kerrassaan upeaa, nuorta intohimoa, joka näkyy ruoassa, tunnelmassa ja miljöössä. Pohjoismaista keittiötä kunnioittava ruoka on sesongin mukaista ja kekseliästä. Viinit toimivat poikkeuksellisten ideoiden kanssa hienosti. Kaikki sujuu kuin tanssi. Tarjoilu on huomioivaa ja askeleet ovat oikein ajoitettuja.”

Kuva: Ravintola Wellamo.

Wellamo
Laivastokatu 18, 00160 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram 

 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments