Helsingin Café Savoy on klassinen, tyylikäs ja tunnelmallinen kahvila-ravintola, joka sijaitsee Eteläesplanadin varrella, Savoy-teatterin naapurina, ravintola Savoyn talon katutasossa.

Café Savoy avattiin vuoden 2022 lopussa, ja se on sisarusravintola yläkerran Savoylle, joka on yksi Helsingin vanhimmista ja arvostetuimmista ravintoloista. Siksi perustajat puhuvatkin, että kahvilan on tarkoitus olla elossa vielä 85 vuoden kuluttua, koska yläkerran Savoy on jo yltänyt siihen.

Café Savoyssa voi nauttia laajasta valikoimasta laadukkaita annoksia, jotka ovat saaneet vaikutteita ranskalaisesta, suomalaisesta ja brittiläisestä keittiöstä – jälkimmäinen selittyy sillä, että sekä Cafén että yläkerran Savoyn chef patron Helena Puolakka on työskennellyt Lontoon huippuravintoloissa vuosikymmenet. Cafén keittiöpäällikkö on Matias Poutiainen ja ravintolapäällikkö on Anssi Bourgoin.

Café Savoy on rentouttava ja esteettinen kokonaiselämys. Miljöö, ruoka, viinit ja palvelu toimivat saumattomasti yhteen. Vierailu käy pienestä matkasta. Moni osaa tehdä erinomaista ruokaa, mutta vain harvat osaavat luoda erityisen tunnelman ja täällä se osataan.

Café Savoyssa on tarjolla niin lounasta, illallista kuin aamiaistakin, sekä herkullisia leivonnaisia, kakkuja ja viinejä ystävien kanssa nautittaviksi.

Café Savoy saa kehuja, koska se on onnistunut yhdistämään klassisen ja modernin tunnelman, sekä tarjoamaan korkeatasoista ja maukasta ruokaa kohtuulliseen hintaan. Kahvilan sisustusta pidetään klassisen eleganttina ja viihtyisänä. Interiöörissä on säilytetty Savoyn alkuperäisiä yksityiskohtia, kuten valaisimia ja huonekaluja. Kahvilan näkymä aukeaa Esplanadin puistoon.

Äänestäjiltä
”Herkullista ruokaa ja ihana ravintolasali. Juuri sitä mitä Helsinki on kaivannut. Äärimmäisen tasokas oman rahan paikka. Ihastuttavan rento brändilaajennus, jossa on mietitty millimetrin tarkasti, missä kohtaa yläkerran Savoyn konseptia rentoutetaan. Henkilökunnan innostus rennommasta menosta on helppo huomata.”

Kuva: Eeropekka Rislakki.

Café Savoy
Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki
Verkossa
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments