Le Coucou Vert, eli vihreä käki on ravintoloitsijaryhmän Teemu Auran, Riku Stenrosin, Maiju Åstedtin uusin tulokas – aiempia ovat Helsingin Vallilassa sijaitseva Albina sekä Tehtaankadun Matdistrikt. Nyt mukana on myös keittiöstä vastaava Janne Ahola.

Bulevardilla Aleksanterin teatteria vastapäätä sijaitseva Le Coucou Vert edustaa paluuta ranskalaisen keittiön ytimeen ja makuihin, mikä yllätys, yllätys on piristävää pari vuosikymmentä kestäneen pohjoisten makujen ylivallan jälkeen. Siinä, missä pohjoiset maut ovat lautasilla jokainen raaka-aine erottuvina, taas mennään limittäisillä ja lomittaisilla klassikkomauilla sekä pienillä syrjähypyillä. Ikinä ei voi lakata ihmettelemästä, millaiseen metamorfoosiin raaka-aineet taipuvat vastoin vaikkapa alkuperäistä sitkeyttä tai hapokkuutta.

Kaikkiaan sydämellisen bistron ruoka on herkullista, eikä Teemu Auran ja kumppaneiden ei ole tarvinnut keksinyt klassikoita uudelleen vaan ne tehdään tinkimättömän hyvin ja hienosti.

Ranskalaisen bistron tapaan kaikki käy: ovesta saa astua drinkille, viinille, snackille ja viipyilevälle illalliselle viinien ja kuohujen ollessa Ranska-painotteisia. Kaikkiaan oivaltavia.

Useimmat raaka-aineet tuodaan Ranskasta kuten ankankoivet, jänis ja tryffeli. Kala on kuitenkin kotimaista kuten kvenelleihin käytettävä hauki, samoin alkupalojen mallaspossusta tehty kinkku. Ravintolan Pain perdu, eli köyhät ritarit valmistetaan Patisserie Teemu Auran hävikkipullista.

Kastikkeet ovat ranskalaisen keittiön kulmakivi, ja talon voi-valkoviinikastike, beurre blanc samppanjalla ja kaviaarilla ryyditettynä on jo käsite.

Sali ja kalusteet on suunniteltu siten, että vaikutelmana on kuin ravintola olisi ollut olemassa jo ikiaikaisesti. Lautaset ja aterimet ovat mummolakierrätystä. Jopa kukka-asetelmat ovat ranskalaista koulukuntaa.

Äänestäjiltä
”Loistava ruoka, palvelu sekä juomalistat. Huolella toteutettu ranskalaiskeittiö toimii aina. Ihana tunnelma, erityisen lämmin ja ammattitaitoinen palvelu, parasta ankkaa mitä olen koskaan missään syönyt. Kateenkorvasta irtoaa aina lisäpisteitä. Kastikkeet vievät kielen mennessään. Upeasti koottu viinilista.”

Kuva Eeropekka Rislakki.

Le Coucou Vert

Bulevardi 32, 00120 Helsinki
Verkossa

CategoriesYleinen

Facebook Comments