Suomalais-pohjoismais-ranskalaista linjaa noudattava Paakari on ruokamatkan väärti. Ideana on yhdistää ranskalainen keittiö ja suomalainen leipomo. Paakarissa voi siten nauttia lounasta, illallista, viiniä, kahvia ja leivonnaisia.

Paakari sijaitsee Kangasalla Tampereen kupeessa, entisessä, vuodelta 1912 peräisin olevassa jugend-tyylisessä postitalossa. Paakarin toiminta jakautuu kivijalan konditoria-leipomoon ja yläkerran ruoan ja viinien oivaltavaan parittamiseen. Pääraaka-aineet tulevat pääosin läheltä: kalat, riista, sienet, marjat tulevat lähimetsistä. Mutta kalaa ja äyriäisiä saadaan myös Pohjanmereltä. Viinit ovat vanhaa maailmaa.

Juomavalikoima rimmaa laadukkaasti ja palvelu on huomioivaa ja henkilökohtaista. Toiminta on ollut pariskunnan, Oslon ja Göteborgin kalaravintoloissa meritoituneen keittiöpäällikön Ilpo Vainion ja sommeliere Kirsti Leimun käsissä jo 16 vuotta, ja maine mainiosta ruoasta, viineistä ja lämpimästä palvelusta on kiirinyt jo pitkälle Tampereen ulkopuolellekin.

Äänestäjiltä
”Tuoretta lähiruokaa järvistä ja metsistä, kuha-annos on aina lyömätön. Classic French peasant cuisine. Excellent lunch and dinner restaurant with an attached conditorie. Matkan arvoinen ravintola Kangasalla.”

Kuva Paakari.

Paakari
Ruutanantie 3, 36200 Kangasala
Verkossa
Facebook
Instagram 

CategoriesYleinen

Facebook Comments