Apotek on viinibaari, joka sijaitsee historiallisessa, entisessä apteekissa Lapinlahdenkadun ja Eerikinkadun kulmassa. Tilassa on säilytetty Joutsen-apteekin vanhat jugendhenkiset tammikaapistot ja hyllyt. Ravintolan idea on tarjota laadukkaita viinejä ja pientä purtavaa rennossa ja tunnelmallisessa ympäristössä.

Apotekin ruokalista on keittiömestari Ville Rainion käsialaa ja tarjonta koostuu erilaisistaalkuruokakokoisista annoksista sekä juustoista, leikkeleistä & pateista ja lisäksi tarjolla on aina myös pari jälkiruokaa. Yksittäin tilattavien annosten lisäksi saatavilla on neljän ruokalajin menu. Suurin osa yrteistä ja kasviksista nousee Helsingin Malmilla sijaitsevan Green City Farmin luomupelloilta. Yksittäin tilattavien annosten lisäksi on saatavilla viiden ruokalajin menu.

Ravintolan viinilista on syvyyttä ja leveyttä, ja sieltä on niin luomu-, natu- kuin valtavirran viinejä. Viinit ovat usein omaa, samaan ryppääseen kuuluvan Carelia Winesin maahantuontia, usein pieniltä ja itsenäisiltä viininviljelijöiltä, mutta muutakin tarjontaa on.

Ravintola Apotek kerää kehuja viineistä, ruosta, palvelusta ja tunnelmasta. Kesäisin Y-risteysalueella ja puiston kyljessä oleva terassi on kaupungin persoonallisimpia urbaaneja kokemuksia.

Äänestäjiltä
Huh, mitä upeita raaka-aineita ja minkälaisia pikkuannoksia. Hyviä viinejä, joita on mukava nautiskella. Loistava palvelu, miellyttävä tunnelma ja erinomainen ruokatuote. Helsingin kovin viinibaari.”

Kuva: Viinibaari Apotek.

Viinibaari Apotek
Lapinlahdenkatu 1, 00180 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments