Ragu törmäyttää italialaista ruokaperinnettä skandinaavisiin ja italialaisiin raaka-aineisiin. Pohjoisen keittiön periaate makujen puhtaudesta soi italialaisten viinien ohjauksessa, jotka ovat omaa maahantuontia. Ragu on osoitus, että Italiasta tulee muutakin kuin pizzaa ja pastaa, ja pohjoismaisuus on muutakin kuin hentoja makuja. Kahden erilaisen ruokakulttuurin törmäyttäminen tuottaa positiivisia elämyksiä.

Ragun omistaa nykyään keittiömestaritaustainen Antti Asujamaa yksin. Keittiöstä vastaa Marko Honkanen ja ravintolapäällikkönä on Anu Survo. Omaa tuontia olevista viineistä vastaavat Kerli Hallikainen ja Elli Vähämäki.

Ragu tarkoittaa pitkää haudutusta, ja erityisesti liharuoissa maistuvatkin syvät maut. Perinteisen à la carte -listan lisäksi Ragu tarjoaa menukokonaisuuksia. Kolmen, neljän tai viiden ruokalajin menuissa nousevat hyvin esiin pienten tuottajien laatu, luomuraaka-aineet ja vuodenaikojen vaihtelu. Yllätysmenu Ludari puolestaan sisältää 3-5 ruokalajia.

Ragun baari mahdollistaa myös piipahduksen lasillisella viiniä ja pienellä syötävällä.

Plussaa ovat interiööriä hallitsevat, suuret street art- ja nykytaiteilijoiden maalaukset EGS:istä Jani Leinoseen Ja Jussi TwoSeveniin.

Kuva: Ragu.

Äänestäjiltä
”Ehdottomasti aliarvostettu ravintola. Ruoka on tähtitieteellisen hyvää ja palvelu rentoa ja lämmintä. Oman maahantuonnin viineillä luodut ruoka- ja viiniparit ovat joka kerta ällistyttäviä. Aina loistava palvelu.”

Ragu
Ludviginkatu 3-5, 00130 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments