Apajan ravintoloitsijat Juuso Ahvenainen ja Tuomas Norri perustivat bistrotyylisen ravintolan Tampereen Juhannuskylän kaupunginosan kerrostalon piharakennukseen viime vuonna. Yli 100-vuotiaassa rakennuksessa oleva tila on kerennyt vaikka mihin kuten pyykkituvaksi ja talkkarin asunnoksi.

Remppa on itse tehty ja valaistusta ei voi sanoa Instagram-ystävälliseksi. Mutta tila on kodikas punatiiliseinän ollessa paljaana ja pätkät tummaa tapettia hoitavat loput. Maisema avautuu pienellä industrialvivahteella ratapihan raiteille.

Apajassa ei ole menua muualla kuin netissä. Ja sielläkin menusta ovat esillä ovat vain pääruokien raaka-aineet. Siten lautaselle ilmaantuu yllätys, koska ruokalajia ei kuvailla enempää. Myös liitutaululta voi valita yksittäisiä annoksia. Viiden ruokalajin slow food -kokemus on rennon tyylikäs.

Ruoan tyyli on viritetty bistroruoan kunnianhimoiseksi ylätasoksi ja on luokiteltavissa skandisuuntaan. Pyyntikulttuuri on avainkäsite. Juuso Ahvenainen harrastaa itsekin kalastusta ja Norri metsästystä. Ahvenainen on työskennellyt niin Näsinneulassa, Helsingissä, Lontoossa kuin New Yorkissa.

Apajan palvelu on ystävällistä ja henkilökohtaista. Ravintolaan on mahdollista piipahtaa myös lasilliselle.

Apajassa toimii ajoittain myös maksuton Ovensuu-klubi, jossa on live-esiintyjä, joka ”yhdistää elävän musiikin sekä ruoasta ja viinistä nauttimisen intiimissä miljöössä”.

Apaja on koiraystävällinen ravintola.

Äänestäjiltä
”Kekseliäs ja herkullinen menu, lähiraaka-aineita on käytetty taidokkaasti. Hauska palvelu ja sijainti sekä mukavan boheemi ilmapiiri. Miellyttävä uusi tulokas, joka tuo todella uutta ruokatarjontaan. Tampereen uusi helmi.”

Kuva: Apaja.

Apaja
Huhtimäenkatu 3 C (sisäpiha), 33100 Tampere
Verkossa 
Facebook
Instagram
Pöytävaraus Quandoo

CategoriesYleinen

Facebook Comments