Spis on kuin Helsingin ravintolanäyttämön parhaiten pidettyjä salaisuuksia vuodesta toiseen. Keskeisemmällä sijainnilla ravintola nauttisi aivan toisenlaista näkyvyyttä, mutta piilopaikkojakin tarvitaan.

Spisin ruoka ja salin estetiikka ovat molemmat skandinaavisen pelkistettyjä sekä rosoisia. Katossa ilmastointia ei ole edes yritetty piilottaa ja lattialaudat todistavat ikää. Makua tämä ei haittaa. Jani Kinasen ravintoloitsemassa, brutaalibistron esteettisiä sääntöjä noudattavassa salissa on vain 18 asiakaspaikkaa, joten pöytävaraus on suositeltavaa.

Spisin ruoassa maistuvat pohjoiset sesongit sekä huima tekninen osaaminen ja asenne. Ravintola tarjoaa neljän, kuuden tai kymmenen ruokalajin menuja, joissa on mahdollista valita kasvis- tai lihavaihtoehto.

Usein lähellä tuotetut kasvikset painottuvat lautasella, mutta sitä ei edes huomaa kerroksellisten tai puhtaiden sekä yllätyksellisten makujen takia. Keittiömestari Pauli Hakala uudistaa pohjoismaista keittiötä kasvisten kekseliäällä käytöllä. Myös herkkyydellä on sijansa sisustuksen brutaaliuden ja suoraviivaisuuden kontrastina. Spisin tyyli on täysin oma, mutta kulinaristien eduksi.

Ravintolan nimi Spis tulee ruotsin kielen sanasta, joka tarkoittaa syödä. Nimi kuvastaa ravintolan yksinkertaista ja rentoa tunnelmaa, jossa ruoka ja juomat ovat keskiössä.

Äänestäjiltä
Annossuunnittelu ja henkilökunnan panostus omaan työhön ovat huippuluokkaa. Intiimi ja intensiivinen tunnelma. Intiimi ja leikkisä huippuravintola. Raaka-aineet on tuotu upeasti esiin. Huikea maistelumenu.”

Kuva: Spis.

Spis
Kasarmikatu 26, 00130 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments