Ravintola Roux on tunnelmallinen, hyvästä ruoasta ja laadukkaasta viinivalikoimasta tunnettu, Lahden ainoa fine dining -ravintola. Roux vannoo ranskalaiseen keittotaitoon, valkoisiin pöytäliinoihin ja klassiseen salipalveluun. Vaikka Roux´n kehykset ovat klassiset, päälle liimattu jäykistely on vältetty.

Roux on tehnyt vuosien saatossa useita ilmestymisiä Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listalle vuodesta 2006 lähtien (viimeksi vuonna 2018, sijalla 43). Taustalla ovat Kati Häkkinen, Sami Häkkinen ja Antti Hietanen. Sittemmin Kati Häkkinen on ottanut vetovastuun ravintolayhtiön Bistro & Bar Kokka -rantapaikasta Vesijärven rannassa, Lahden satamassa.

Roux´n idea on tarjota aistikasta, klassista ja tyylikästä ruokaa, joka valmistetaan lähituottajien raaka-aineista. Ravintolan ruokalista noudattaa vuodenaikoja ja saatavuutta. Siksi Roux on myös uudistuva ja kehittyvä. Ravintola vastaa hyvin Business Cityksi itseään kutsuvan Lahden yritysten edustustarpeeseen, mutta myös foodieiden tarpeisiin, joita kunnianhimoisen keittiötyön maut puhuttelevat.

Ravintolan juomalista on laaja. Listalla on tyylikkäitä viinejä, kiinnostavia oluita, siidereitä, klassisia drinkkejä ja tyylipaletti kahveja.

Suomen Gastronominen Seura valitsi Roux’n Vuoden Ravintolaksi 2016.

Ravintoloan nimestä: roux on ranskalaisen keittiön perusaines, joka on vehnäjauhojen ja voin (rasvan) seos, joka muodostaa pohjan monille kastikkeille, erityisesti béchamel-valkokastikkeelle.

Äänestäjiltä
”Lähiruoan puolesta puhuja. erinomainen ruoka, hieno viinitietämys, loistava henkilökunta ja palvelu. Loistava PR-emäntä johtajana. On ollut jo monta vuotta laadukas ja maittava Lahden helmi. Iloa riittää.”

Kuva: Roux.

Roux
Rautatienkatu 7, 15110 Lahti
Verkossa 
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments