3

36 Kortteliravintola Ego, Helsinki

Olo Collectioniin kuuluva Ego kutsuu itseään kortteliravintolaksi. Sen sydän sykkii bistrogenressä ja Ego tarjoaa gastronomian historian klassikoiden turvaa, mutta se myös leikkii klassikkomuunnoksilla. Sisustus on käytännössä tilan freesauksesta huolimatta jäämistöä legendaarisesta Juuresta, joka toimi tilassa pitkään.

Egon keittiössä on voimaa kuin isossa kylässä, sillä Vuoden kokki 2018 ja Suomen Bocuse d’Or – joukkueen valmentajana toiminut fine dining -tason tekijä Kalle Tanner isännöi keittiötä. Tätä ei pidä pelästyä, sillä Egon ruoka pitäytyy bistroklassikoissa, mutta takuuna on makujen, tuoreuden sekä keveyden ylistystä lautasilla upeasti tehtynä. Egon tarjonnan nopeasti vaihtuvat annokset ovat esillä liitutaululla, jotka voivat vaihtua raaka-aineiden saatavuuden ja sesongin takia päivittäin tai viikoittain riippuen raaka-aineen satavuudesta. Pysyvämmät annokset ovat listalla.

Egon viinit ovat kohdillaan, sillä ravintolan viiniosaaminen on yhteistä mm. Olon, Brasan ja Emon kanssa.

Ego on luonut viikonloppusignatuuriksi Stadin parhaan wienerschnitzelin, ja väliin mahtuu Schnitzel Sunday -tapahtumia, joissa vierailevat kokit venyttävät schnitzelin konseptia luovilla annoksillaan.

Äänestäjiltä
Konstailematon kortteliravintola, jossa hyvä ruoka yhdistyy rentoon palveluun ja hyviin juomiin. Keittiön ja palvelun taso on korkealla tasolla. Tänne lähtee innolla syömään, koska tietää lähtevänsä tyytyväisenä pois. Helsingin paras Schnitzel.”

Kuva: Ego.

Kortteliravintola Ego
Korkeavuorenkatu 27, 00130 Helsinki
Verkossa 
Facebook
Instagram

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments